În aceste zile se decide soarta celei mai mari puteri a lumii. Întâlnirea secretă care poate schimba totul

Între 30 mai şi 3 iunie, soarta celei mai mari puteri a lumii este decisă de o mână de oameni, ce-i drept extrem de bogaţi şi care controlează mare parte din economia mondială.

Membrii grupului Bilderberg se vor întâlni în această perioadă pe teritoriul SUA, iar cel mai probabil vor discuta despre alegerile prezidenţiale care vor avea loc în SUA. În urmă cu patru ani, atunci când Barack Obama şi Hillary Clinton luptau împreună pentru a obţine puterea supremă în stat, o întâlnire a grupului Bilderberg a lămurit totul.

Pe data de 5 iunie 2008, Hillary şi Obama au „dispărut” din lumina reflectoarelor pentru câteva ore. Nimeni nu a ştiut unde au mers, pentru că nimic din agenda lor nu a prevăzut asta, însă speculaţiile presei au arătat că cei doi au mers la întâlnirea cu grupul Bilderberg.

La întoarcere, Obama nu mai era în avionul cu care plecase,semn că a fost favoritul grupului pentru a conduce SUA. La fel s-a întâmplat şi în cazul preşedintelui Bush senior în 1985, dar şi cu Bill Clinton în 1991.

Prima întrunire oficială a Clubului Bilderberg a avut loc între 29 și 31 mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Cu ocazia acesteia, grupul și-a luat numele de la amfitrionul său, Hotelul Bilderberg, al cărui proprietar era Prințul Bernhard. Suveranul, având strânse legături cu Shell Oil și cu holdingul internațional Societe Generale din Belgia, a fost gazdă și maestru de ceremonii.

În cursul primei întâlniri, participanții și-au manifestat indignarea față de politica macabră a senatorului Joseph Raymond McCarthy, și „vânătoarea de vrăjitoare” cocepută de acesta. Ideologia lui naționalistă bloca drumul planurilor globale ale celor prezenți și numeroși europeni și-au manifestat teama în legătură cu posibilitatea ca SUA să evolueze spre o dictatură fascistă. În a treia zi, Prințul Bernhard a anunțat: „Deși nu figura pe agendă, s-a vorbit atât de mult despre mccarthism că, dacă vom avea timp, am să cer ca Jackson să expună opinia americană despre el”. C.D. Jackson a domolit temerile manifestate de o serie de bilderbergi europeni, dând asigurări: „Fie că moare de glonțul unui asasin, fie că dispare în modul tradițional american, vă spun că, atunci când vom asista la următoarea noastră întrunire, McCarthy va fi dispărut de pe scena americană”. McCarthy a murit în 1957, în urma unor complicații derivate din alcoolismul său cronic, după cum au menționat surse oficiale, dar înainte fusese criticat de către Senat, perzându-și întreg prestigiul și puterea. Toate acestea i-au convins pe europeni că americanii se țineau de cuvânt.

      Articole recomandate