Împreună pentru Boston, mini-maraton de solidaritate organizat la Chişinău

moldova, solidaritate

Clubul Rotaract Chişinău, parte a Clubului Rotary Internaţional, organizează un mini maraton de 5 km, ca reacţie la atacul terorist din Boston, SUA.

Acţiunea are ca scop să exprime susţinerea pentru victime şi va avea motto-ul: „Continuaţi alergarea. Împreună pentru Boston”, relevă IPN.

Prin această modalitate se va demonstra solidaritatea şi susţinerea morală pentru oamenii care au fost afectaţi de tragicul eveniment. La 15 aprilie curent, în cadrul maratonului sportiv desfăşurat anual la Boston au avut loc două explozii, soldate cu 3 morţi, inclusiv un copil de 8 ani, şi peste 140 de răniţi.

Considerăm inacceptabil acest atentat la viaţa oamenilor, oriunde în lume”, menţionează reprezentanţii Clubului Rotaract Chişinău. Mini maratonul pentru susţinerea victimelor de la Boston se va desfăşura la Chişinău, duminică, 21 aprilie, la 15.00 în Parcul Valea Morilor.

În momentul exploziilor de la Boston, alergătorii amatori se îndreptau spre sfârşitul cusei. Explozia celor două bombe plasate la aproximativ 90 de metri una de cealaltă a fost coordonată şi s-a produs aproape simultan.

Din cei 144 de răniţi, 17 încă sunt în situaţie critică, iar 25 în stare gravă, 8 sunt copii. După explozie medicii au fost nevoiţi să facă peste 10 amputări victimelor. Poliţia americană a informat că a reuşit dezamorsarea a încă 2 bombe plasate în acelaşi loc.

      Articole recomandate