Impresionant: Britanicii au bătut recordul la construcţia de castele de nisip (Foto)

Marea Britanie este noua deţinătoare a recordului mondial pentru cele mai multe castele de nisip construite într-o oră. Aproximativ 400 de persoane s-au adunat pe o plajă din Yorkshire şi au construit 683 de castele, relatează Daily Mail.

Fosta deţinătoare a titlului, Irlanda, a reuşit să ridice doar 571 de castele de nisip, în timp ce cu un an în urmă Franţa reuşise recordul cu 520 de castele.

Reprezentantul Cărţii Recordurilor, Anne-Leise Rouse, s-a declarat uimită de rezultatul obţinut de britanici, spunând că este impresionant să baţi recordul cu peste 100 de construcţii.

Oamenii cred că este uşor, dar nu e chiar aşa. Am avut şi noroc, am avut vreme bună, fără vânt şi fără nisip ud”, a declarat Rouse.

Potrivit regulilor Cărţii Recordurilor, fiecare castel trebuia să aibă o bază de 61 de centimetri lăţime şi o înalţime tot de 61 de centimetri, cu patru turnuleţe în vârf, care să nu se dărâme.

Astfel, britanicii au ”construit” castelele de nisip pe o lungime de 125 de metri. Unul dintre participanţi era chiar un băiat de 11 ani care, împreună cu bunicul său, a reuşit să fie pe lista câştigătorilor.

Potrivit bătrânului de 65 de ani, acest concurs este foarte bun mai ales pentru copii pentru că îi scoate la joacă în aer liber.

Cu toate că este un record mondial, belgienii au demonstrat cum se construieşte cu adevărat un castel de nisip. Un ”imobil” impresionant, ridicat de 40 de artişti specializaţi în nisip care au folosit peste 10.000 de tone de nisip, sunt deţinătorii recordului mondial pentru cea mai mare sculptură în nisip.

      Articole recomandate