Imagini senzaționale: Vezi cum va arăta parcul olimpic de la Rio de Janeiro

Olimpiada din 2016 de la Rio de Janeiro o sa fie una dintre cele mai tari din istorie.Participanţii la ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice vor fi impresionaţi de imaginile pe care le vor vedea în jurul lor, pe de o parte apele albastre ale Oceanului Atlantic, iar pe de alta vârfurile munţilor stâncoşi, scrie Daily Mail.

Parcul olimpic va fi construit pe o suprafaţă perfect triunghiulară, în cartierul Tijuca, la partea de vest a oraşului Rio de Janeiro, în locul unui circuit de Formula 1.

Primele imagini ale proiectului brazilian, care a fost realizat de aceeaşi firmă de arhitectură care s-a ocupat de parcul pentru Jocurile Olimpice de la Londra, impresionează prin dimensiune şi amplasare.

Parcul va găzdui satul olimpic, centrul media, unde vor putea lucra 20.000 de jurnalişti, precum şi 15 competiţii sportive, printre care cele de nataţie şi hochei, şi alte 11 competiţii contând pentru Jocurile Paralimpice.

Parcul pentru Jocurile Olimpice de la Londra a fost proiectat de firma International Architects Studio Aecom, condusă de Bill Hanway, în vârstă de 51 de ani.

Foto: Londra 2012

Satul olimpic din Londra, situat în estul capitalei Angliei, a fost vândut pentru 557 milioane de lire sterline (634 milioane de euro) unui consorţiu din care face parte şi Qatari Diar, filială a fondurilor suverane de investiţii din Qatar. Satul olimpic va fi transformat într-un cartier de locuinţe.

      Articole recomandate