Imagini cu camera ascunsă: Americanii măcelăresc fără milă animalele pentru burgeri

Un filmuleţ realizat cu camera ascunsă într-un abator din California a determinat Departamentul Agriculturii din SUA să-l închidă temporar din cauza cruzimii cu care erau omorâte vacile, informează Daily Mail.

Abatorul Central Valley Meat Co. era un furnizor important pentru „National School Lunch Program” şi „In-N-Out Burger”. Filmuleţul şocant a fost realizat de organizaţia care luptă pentru drepturile animalelor „Compassion Over Killing” şi arată cum sunt omorâte vacile bolnave care ajung la abator.

Majoritatea vacilor omorâte la abator ajung aici în momentul în care nu mai produc lapte şi nu mai sunt „valoroase” din punct de vedere economic. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a ajuns la consumatori carne provenită de la vaci bolnave.

Un purtător de cuvânt de la „In-N-Out Burger” a spus că în restaurantele fast food se folosea aproximativ 20, 30% carne de la abator, iar contractul a fost încheiat după dezvăluirea neregulilor.

În filmuleţ, animalele pot fi văzute cum sângerează după ce sunt împuşcate de mai multe ori în cap cu un pistol pneumatic.

Reprezentanţii abatorului Central Valley Meat Co. au refuzat să comenteze filmuleţul şocant pentru că „nu au văzut înregistrarea”.

      Articole recomandate