Iluzii optice uimitoare 3D în creion (Galerie Foto)

Uneori ni se întâmplă să dăm peste câte un artist care ne uimește în adevăratul sens al cuvântului, iar Nagai Hideyuki este unul dintre ei. Japonezul în vârstă de numai 21 ani pare să se joace cu luminile, umbrele și unghiurile – atât atunci când folosește creionul și hârtia pentru a-și ilustra ideile, cât și atunci când le fotografiază pentru ca cei care le privesc să aibă impresia că ceea ce este de fapt un desen 2D se înalță de pe coală și devine o imagine tridimensională. La vârsta de 17 ani, artistul a vrut să devină un caricaturist, dar nu avea talentul de a desena benzi desenate. Cu toate acestea, trei ani mai târziu, inspirându-se de la Julian Beever, Hide a decis să creeze artă pe străzile din Japonia. Nu mult timp după aceasta, el și-a dat seama că era împotriva legii, astfel ajungând la desenul pe hârtie.

Cu mult talent, un creion și o fotografie realizată din unghiul potrivit, desenele lui Nagai Hideyuki prind viață, iar ceea ce este doar un desen 2D se transformă în artă 3D.

DeviantARTFacebookYouTubeJimdo

––––––––––––––
În timp ce apar tot mai multe aplicații de notat și desenat pentru tablete și telefoane, mai sunt câțiva artiști care folosesc creionul în loc de mouse pentru a crea desene 3D. Astfel l-am descoperit și pe Fredo. Fredo, cu numele real Wladimir Inostroza, este un tânăr artist cilian inspirat de arta lui M.C. Escher, Rembrandt, Beksinski și Arcimboldo. Pe parcursul timpului, el și-a dezvoltat stilul propriu modern. Deși câteva din desenele lui au fost făcute în 30 de minute, multe din creațiile lui au avut nevoie de luni întregi pentru a fi finisate. Pentru a atinge un nivel mai înalt de realism, Fredo include și obiecte reale în compozițiile lui. El spune că muzica este o parte integrantă a procesului creativ, iar inspirația lui vine din piesele formațiilor Tool, Sigur Rós și Explosions in the Sky.

fredosis.com | deviantart

      Articole recomandate