Ice Music – orchestra instrumentelor din gheață (Video)

Ice Music

În ciuda frigului care învăluie tărâmurile nordice în această perioadă, suedezii țin cu orice preț să demonstreze că știu să se distreze foarte bine, încălzind atmosfera cu o muzică specială.

Un grup de tineri ambitiosi, talentati si plini de o buna dispozitie contagioasa, au alcatuit o mica orchestra, pe care au numit-o sugestiv „Ice Music”.

Instrumentele lor sunt speciale: confectionate din gheata si prezentandu-se sub forma traditionalelor componente ale unei orchestre clasice – chitare, viori, xilofoane, violoncele sau banjouri – reusesc sa redea sunete de o muzicalitate aparte.

Ice Music celebreaza spiritul iernii Laponiei, intr-o noua forma de arta, gratie careia, instrumentele realizate din gheturi, daruiesc oamenilor, sonoritati clare, bogate si energice – vocea ghetii”, explica membrii grupului la nivelul site-ului lor oficial.

Pare greu de crezut, dar melodiile acestor tineri nu imprumuta nimic din raceala taramului in care rasuna, ci incalzesc inimile si aduc zambetul pe chipurile spectatorilor:

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate