iCar, proiectul secret al lui Steve Jobs care ar fi dominat piaţa auto

Steve Jobs, fostul şef al companiei Apple, considerat un vizionar şi un geniu, avea în plan un proiect secret de maşină, pe care însă nu a mai apucat să-l termine, fiind răpus de boală. Conform estimărilor, dacă ar fi fost creat, ar fi acaparat 50% din piața auto.

Proiectul secret al lui Steve Jobs a fost dezvăluit de Mickey Drexler, CEO al companiei J. Crew şi membru în consiliul de conducere a Apple. Acesta a spus că Steve Jobs, după ce a inventat iPod, iPhone şi iPad, intenţiona să construiască o maşină pe care să o denumească iCar.

Uitaţi-vă la industria auto, este deprimant ce se întâmplă în America. Ei (producătorii auto, n.r.) vorbesc despre cheltuieli, vorbesc despre asta – şi apoi te întrebi – cine mai creează maşini? Visul lui Steve, înainte să moară, a fost să creeze un vehicul iCar„, a declarat Mickey Drexler.

Drexler susţine că dacă Jobs ar fi proiectat maşina, aceasta ar fi dominat industria auto. „Ar fi acaparat probabil 50% din piaţă”, a spus Drexler. „Din păcate, nu a început niciodată designul ei”.

De mulţi ani există zvonuri că Apple lucrează la iCar. În 2007, Steve Jobs s-a întâlnit cu directorul Grupului Volkswagen, Martin Winterkorn. Conform speculaţiilor, cele două companii voiau să lucreze împreună la o maşină destinată clienţilor tineri.

De atunci, Volkswagen a introdus modelul mini Up!, care chiar dacă nu a fost proiectat împreună cu Apple, are un bord inspirat de ecranul tabletei iPad.

Chiar dacă Jobs nu şi-a dezvăluit niciodată ideile despre o maşină, mulţi designeri şi-au imaginat cum ar arăta un vehicul proiectat de Apple, inclusiv Liviu Tudoran (22 ani). Conceptul său de vehicul electric iMove (foto), cu trei locuri, este inspirat de lumea gadgeturilor Apple.

      Articole recomandate