Hot dog-ul este la fel de nociv ca şi ţigara, spun cercetătorii

Comitetul de doctori pentru Medicina Responsabilă, un grup organizaţional din Washington, SUA, a emis un avertisment spunând că hot dog-ul este foarte nociv organismului uman.
Aceştia au dezvelit ieri un panou publicitar montat lângă autostrada Indianapolis, ilustrând câţiva crenvurşti într-un pachet de ţigări, marcaţi de un simbol cu cap de schelet şi cu mesajul „Warning: Hot dogs can wreck your health” („Atenţie: Hot-dogii vă pot afecta sănătatea”).

Deşi reprezentanţii acestui comitet promovează medicina preventivă şi dieta vegetariană, mesajul lor este de avertizare a populaţiei privind conţinutul nociv al crenvurştilor din hot-dog.

Alţi specialişti nu sunt de acord cu părerea acestora, spunând că „nu este necesar sa eliminăm consumul de carne roşie procesată; mai degrabă mesajul trebuie să spună că aceste mâncăruri nu trebuie să reprezinte un aliment principal al dietei”, declară American Cancer Society.

Cei din urmă consideră că un consum bilunar de carne procesată nu ar afecta sănătatea organismului, conştienţi fiind că nu pot determina oamenii să evite complet astfel de alimente.

Hot dog-ii au valori nutritive foarte mici şi conţin foarte multă sare, care poate duce la hipertensiune şi boli ale inimii, spune doctorul Jesse Spear, un medic internist al St. Vincent Medical Grup, din Indiana.

Studiul realizat de către Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului şi Institutul American de Cercetare a Cancerului în anul 2007 a dovedit că prin consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi (cantitate găsită într-un singur hot dog) riscul de cancer colorectal se măreşte cu 21 %, aşa că panoul publicitar montat de cei ce promovează medicina responsabilă (care a costat 2.750 de dolari) este bazat pe informaţii reale.

Faptul că în SUA 143.000 de oameni sunt diagnosticati anual cu cancer colorectal, aproximativ 53.000 murind din această cauză, ar trebui să ridice un semnal de alarmă privind alimentele pe care le consumăm.

      Articole recomandate