Hocus-Pocus Beethovenian – cel mai frumos concert improvizat în stradă (Video)

Cea mai frumoasă interpretare a fragmentului Odă Bucuriei, din Simfonia a IX-a, de Ludwig van Beethoven, ar putea fi improvizată în stradă, dacă e să socotim după ceea ce vedem în filmuleţul de mai jos.

În realitate, moneda pe care fetiţă o depune în jobenul artistului de stradă, este poate, bănuţul cel mai bine cheltuit vreodată – un declanşator magic pentru apariţia unei întregi orchestre de profesionişti, ba chiar şi a unui cor în formulă completă.

Celebra odă „An die Freude”, scrisă de Friedrich Schiller în 1785 şi cunoscută azi, în formatul muzical creat de Beethoven, ca imn al Uniunii Europene, a răsunat în aer liber, spre deliciul spectatorilor ocazionali.

Acest video a fost realizat în piaţa Sant Roc, ca spot publicitar pentru Banco Sabadell, o instituţie financiară fondată în 1881, în oraşul spaniol Sabadell, localitate situată în Catalogna, provincia Barcellona.

Pentru cei peste 200 de mii de locuitori ai oraşului, spotul a însemnat un prilej de placută întâlnire cu muzica de calitate, din operele marilor clasici ai lumii, fie chiar şi reprodusă în circumstanţe ceva mai ieşite din comun.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate