”Hai, Chișinău!” de Ziua Curățeniei la 31 martie

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus astăzi organizarea Zilei generale a Curățeniei la 31 martie 2012 sub genericul ”Hai, Chișinău!”. Pentru a motiva cetățenii, primăria a propus 2 concursuri pentru cei mai activi cetățeni.

Primarul a lansat un apel către toți cetățenii, să participe la acțiunile de salubrizare în cadrul campaniei ”Hai, Moldova!”. ”Aceste acțiuni sunt necesare pentru a avea mai multă responsabilitate. Primăria organizează an de an astfel de acțiuni și mereu găsim gunoaie. Nu e problema doar a serviciilor municipale, dar e problema fiecăruia dintre noi.”, a declarat edilul.De asemenea, primarul Dorin Chirtoacă a propus ca ultima sâmbătă din luna martie să fie decretată Ziua Curățeniei.

Pentru a motiva cetățenii, Primăria Chișinău a propus 2 concursuri. 150 de mii de lei s-au alocat pentru concursul de fotografie cu genericul ”Mie și familiei mele ne place curățenia ” destinat elevilor din 150 de școli. Cele mai reușite 10 fotografii vor fi premiate.

Cel de-al doilea concurs este organizat pentru toți locuitorii orașului  care vor face curățenie în curțile de bloc. Locuitorii cu cea mai curată curte din cele 5 sectoare ale capitalei vor beneficia de lucrări de amenajare în valoare de 100 de mii de lei. Preturile de sector vor monitoriza acțiunile din curțile blocurilor în perioada 1-15 aprilie, după care vor desemna ”cea mai curată curte”.
Campania de salubrizare a început la 14 martie 2012 și va continua cu acțiuni de curățenie în perimetrul instituțiilor de învățământ, instituțiilor medicale, în parcuri și spații verzi.

      Articole recomandate