Hackerii Anonymous se pregătesc de un război cu SUA .

“Tango Down” este cuvantul de ordine in lupta impotriva SOPA si a tuturor departamentelor care sunt de acord cu aceasta miscare. Anonymous este grupul de hackeri care a facut ravagii in ultimul an de zile in randul celor care si-au exprimat intentiile de a cenzura sau opri in vreun fel dreptul la informatie sau doar pentru a isi spune punctul de vedere.

Fiind considerati destul de periculosi, mai ales prin cunostintele extinse de retelistica si prin numarul adeptilor in continua crestere, acestia au facut o serie de declaratii socante in ultimele doua zile. Avand in vedere scandalul provocat de inchiderea unuia dintre cele mai mari site-uri de upload din lume, Megaupload, si de petitia impotriva SOPA, au decis sa isi spuna si ei punctul de vedere.

In momentul in care FBI a anuntat masurile care vor fi luate impotriva lui site-urilor ce nu se supun cerintelor SOPA, Anonymous a ramas intr-o stare latenta. Nu a reactionat decat exprimandu-si in mod vocal indignarea impotriva acestui fapt. Hackerii nu au actionat in tot acest timp in care lumea protesta impotriva SOPA cu acea petitie. A existat o controversa ce lega grupul de hackeri de problemele recente ale lui Symantec, insa a fost innabusita in curand.

 

Scandalul Megaupload

Dupa scandalul Megaupload, foarte recent de altfel, Anonymous a inceput sa iasa la suprafata cu actiunile sale. Primul atac a avut loc in urma cu doua zile, asupra Departamentului de Justitie, un atac DDoS destul de urat, care a tinut site-ul offline pentru ore bune. Alte tinte au fost alese saptamana trecuta si acum asociate cu Anonymous, care intre timp a devenit un cuib de viespi nerabdatoare sa atace pe oricine este de acord cu conventia SOPA.

Anonymous a declarat implicarea sa in atacurile asupra urmatoarelor site-uri: Recording Industry Association of America (RIAA), Motion Picture Assosiation of America (MPAA), Universal Music Group, US Copyright Office, BMI si autoritatea franceza pentru Copyright, HADOPI. Deocamdata, aceasta este lista celor care au avut de suferit si vor suferi in continuare, lista crescand in mod exponential pe zi ce trece. Intre timp, membrii Anonymous sunt pe IRC punand la cale un nou atac ce va atrage foarte mult atentia.

Un purtator de cuvant RIAA a declarat joi catre CNN ca, intr-adevar, site-ul lor a fost atacat, insa “ranile au fost usoare” comparativ cu cele pe care Departamantul de Justitie le-a adus comunitatii de file sharing. “Faptul ca un grup de site-uri ale noastre au fost atacate nu reprezinta nimic in comparatie cu faptul ca DoJ a oprit astazi unul dintre cele mai mari hub-uri de file-sharing din lume”, a declarat reprezentantul RIAA.

 

5.700 de hackeri în luptă cu SOPA

Oricum, exista voci care spun ca razboiul abia incepe si ca activistii Anonymous depun un efort comun pentru a distruge campania organizata de democratii care susţin SOPA. Va fi folosita o campanie experimentala bazata pe optimizari ale motoarelor de cautare in vederea reglarii conturilor cu activistii SOPA, acesta fiind cel mai mare atac coordinat din istorie. Cea mai simpla si cea mai eficienta modalitate de atac este cea DD0S (Distributed Denial-of-Service), arma cea mai buna, comparata cu batele din luptele de strada, care nu ucid imediat insa provoaca leziuni grave.

In timpul operatiunii payback Anonymous a sustinut o armata de cateva mii de utilizatori care au efectuat atacul, numarul acestora fiind undeva la 5700 acum. Practic, 5700 de atacuri simultane vor fi devastante pentru orice site care primeste lovitura, indiferent ce fel de protectie detine. De retinut este ca atacurile DD0S pot fi efectuate de persoane, nu de boti, si necesita cunostinte avansate de retelistica.

      Articole recomandate