Hackerii Anonymous au lovit din nou: Au apărut pe YouTube conversaţii între FBI şi Scotland Yard

Gruparea Anonymous continuă să irite autorităţile. Membrii acesteia au postat pe YouTube o conversaţie telefonică între FBI şi Scotland Yard pe tema combaterii atacurilor informatice, autorităţile federale americane afirmând că este vorba de o înregistrare obţinută ilegal.

Înregistrarea de 17 minute a fost însoţită de mailul agentului FBI care organizase teleconferinţa pe 17 ianuarie. Înregistrarea conţine un îndemn adresat de FBI forţelor de ordine europene pentru „discutarea anchetelor în curs ce vizează grupurile de hackeri Anonymous, Lulzsec, Antisec şi altele”.

 

„Informaţiile erau destinate exclusiv forţelor de ordine şi au fost obţinute ilegal”, precizează FBI într-un comunicat, adăugând că sistemul său informatic nu a fost atacat.

Scotland Yard a comunicat că va analiza informaţiile înainte de a oferi alte declaraţii.

 

De asemenea ei au postat, duminică, pe Internet un document despre care susţine că ar conţine nume de utilizatori şi parole de pe un server al companiei Apple.Acesta este cel mai recent atac informatic dintr-o serie care a compromis securitatea mai multor companii multinaţionale sau a unor agenţii de stat americane.

 

Campania pornită de noul grup de hackeri se numeşte „AntiSec” , iar prima acţiune a fost reprezentată de postarea pe Twitter a unui document care conţine un link către un server Apple, împreună cu 26 de nume de utilizatori şi parole administrative.

Hackerii au afirmat, tot prin intermediul Twitter, că au reuşit să treacă de securitatea Apple folosindu-se de un defect de software. „Nu vă îngrijoraţi, avem treabă în altă parte” au spus hackerii.

 

 

Atacul cibernetic face parte dintr-un şir de atacuri care se desfăşoară de mai multe luni, care au afectat corproraţii ca Sony, AT&T, sau instituţii de stat ca Senatul Statelor Unite sau CIA.

Ei nu s-au oprit aici,cu câteva săptămâni în urmă Adresele de e-mail şi parolele unor oficiali britanici, americani şi din cadrul NATO au fost postate pe Internet în urma unui atac informatic împotriva site-ului agenţiei Stratfor.

 

Grupul de hackeri Anonymous a afirmat pe Twitter că a furat în ziua de Crăciun o serie de adrese şi date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai Stratfor.

 

Potrivit analizelor efectuate de John Bumgarner, expert în sercuritate informatică, au fost furate informaţii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informaţii şi la personal militar american.

În ceea ce priveşte Statele Unite, au fost publicate informaţii referitoare la 173 de persoane care au servit în Afganistan, precum şi date personale despre fostul vicepreşedinte Dan Quayle şi fostul secretar de Stat Henry Kissinger.

 

În jur de 221 de oficiali militari britanici şi 242 de membri ai NATO au fost victimele acestui demers, precum şi consilieri ai Joint Intelligence Organisation, un organism care se ocupă de informaţiile sensibile pentru premierul britanic David Cameron, potrivit analizei lui Bumgarner.

Aproximativ 19.000 de adrese electronice aparţinând personalului militar american au fost divulgate.Agenţia Stratfor, cu sediul în Texas, este specializată în probleme de securitate şi politică externă.Hackerii au declarat că au putut obţine informaţiile parţial deoarece Stratfor nu le-a criptat.

      Articole recomandate