Guvernul Romaniei a băgat 2,5 milioane de euro într-un site cu 70 de vizitatori

Guvernul a cheltuit 2,5 milioane de euro pentru un site destinat oamenilor de afaceri, care aduce mai puţini vizitatori decât pagina personală a unui elev de liceu se arată într-o analiză a revistei „Capital“.

Portalul destinat oamenilor de afaceri din domeniul IMM  www.esimplu.ro a fost finanţat din bani europeni prin două proiecte Phare şi a fost dezvoltat timp de peste un an de 46 de experţi, dintre care 31 erau români.

Onorariile realizatorilor site-ului s-au ridicat la 1,8 milioane de euro, aceştia fiind plătiţi cu aproximativ 675 de euro pe zi. În plus, pentru buna funcţionare a site-ului, au fost cumpărate, contra sumei de peste 550.000 de euro, 15 servere, o platformă Oracle, cinci laptopuri, cinci monitoare, un retroproiector şi două imprimante. Cu toate aceste investiţii uriaşe, portalul, lansat oficial toamna trecută, nu atrage mai mult de 70 de vizitatori unici pe zi.

Internautii din Romania critica dur acest lucru, învinuindu-i de spalare de bani. Vezi cum au reactionat romanii la aceasta noutate:

Din aia 2.5 milioane de euro .. 2.3 milioane si-au bagat in buzunar cei care au facut site-ul, pe cat puneti pariu cu mine ? Daca se duceau la rentacoder.com sau orice website de acest gen si ii puneau pe aia sa le faca site-ul .. scapau cu 10.000 euro lejer …

––––––––––––––––––

normal, eu nevoie de monitoare, dar nu orice fel de monitoare, numai dinalea de 54″ cucristale lichide si unghi de vizualizare 179 grade si orizontala si verticala. Si mai au nevoie si de un retroproiector sa vada situl pe perete, sa nu cumva sa arate urat layout-ul la rezolutii mari
Ah, si imprimanta… pai sunt uni cu ochi sensibili care nu pot sa se uite la monitor asa ca baietii au facut si o varianta offline pe foi A4
Ca de obicei, nu stiu „cei de sus” cum sa-si mai umple buzunarele cu bani
Cu banii furati de la stat si in final de la cetatenii care platesc impozite, le doresc sa le cumpere familia coroane si sicriu la inmormantare.

––––––––––––––––––

Whoaaaaah…la 2 milioane jumate de Euro mai au erori ? Pai dragi romani , daca stau bine sa ma gandesc , nici Yahoo! nu cred ca investeste 2.5 milioane in viitorul portal Yahoo .ro

––––––––––––––-

Ce penibili.
Pe ce mama focului poti cheltui 2,5 milioane de euro la un site? Echipamentele care au spus ca le-au cumparat nu justifica nici macar 500.000 euro, darmite 2,5 milioane. Nu mai pun in discutie partea software ca nu are rost.
Ca de obicei nimeni n-o sa ia nici o atitudine. Eu sunt pur si simplu revoltat. Banii nostrii sunt cheltuiti aiurea, sau mai rau, bagati in buzunar. Fura domne, dar fura cu cap. Sa cheltuiesti 2,5 milioane de euro pt un site este pur si simplu batator la ochi chiar si pt un novice.
Eu as propune semnarea unei scrisori de protest prin care sa cerem un audit asupra situatiei, avem si noi dreptul sa stim pe ce s-au dus banii nostrii.. si trimiterea acesteia direct la prim ministru, sau mai bine la presedinte. Fara petitii online care nu atrag atentia „guvernantilor” nostrii. De asemenea, aceasta scrisoare poate fi trimisa departamentelor de stiri a tuturor televiziunilor de la noi din tara, ziare, etc.
Ma chinui sa-mi platesc taxele si impozitele la timp, am mustrari de constiinta atunci cand nu pot face acest lucru, si pt ce? Sa aflu ca banii mei intra in buzunarul unui demnitar corupt si murdar??!!
Nu se mai poate sa continuam asa… dar totusi asta este singurul lucru la care avem continuitate, de circa 18 ani…

–––––––––––––––

ce frumos si-au bagat romanii banii in buzunar, aia de la UE chiar nu verifica e ce se duc atatia bani…

Asa se fac milionarii in romania….

      Articole recomandate