Grădina cu plante otrăvitoare Alwick din Anglia

Alnvika este o grădină de plante otrăvitoare şi face parte din Alnvika,castel în Northumberland, Anglia. Aceasta este a doua grădină din Marea Britanie după mărime.

Aici cresc cele mai otrăvitoare plante ale lumii, care pot ucide orice ființă vie. Porțile mari și negre ale grădinii ascund aproximativ 100 de soiuri de plante narcotice.

Aici se pot întâlni Atropos Belladonna, mai frecvent cunoscut sub numele de moarte noptii, cucuta, cânepă, stricnină şi altele.


Aceste locuri sunt populare printre turiști. Grădina a fost inființata în anul 2005 ca exemplu fiind luată celebra grădină de  lângă Padova, Italia, în care dinastia Medici creșteau plante otrăvitoare pentru a scăpa de duşmani.

Cândva în grădină creşteau şi plante medicinale, dar, în consecinţă, au fost scoase dând prioritate celor otrăvitoare.

Turiştii care vizitează grădina sunt sub stricta supraveghere a ghidului Alnviki care nu admite în nici un caz ca plantele să fie atinse. Peste tot sunt instalate diferse semne de avertizare cu privire la pericolul de moarte.

Isobel Jane Percy, fondatoarea gradinii, sustine ca multi copii sunt mult mai interesati sa afle despre capacitatea de a ucide a unei plante decat despre proprietatile ei vindecatoare.

Mai mult de atat, pe langa cele aproape 100 de specii de plante toxice, in gradina exista si plante precum marijuana sau ciuperci halucinogene pentru uz educational, desigur.


      Articole recomandate