Google s-a născut în garaj

În 1997, Larry Page Page, 34 de ani, s-a gândit că ar fi bine să înregistreze un domeniu pe net. A apelat la colegul său de la Stanford University Serghei Brin și împreună au început să se gândească la ce ar putea să însemne ”google-mania”. Pe vremea aceea singura șansă de a găsi un site era fie prin directorul Yahoo, fie chestionând oamenii care petreceau foarte mult timp online daca nu cumva au nimerit peste un anume tip de site.

Pe 7 septembrie 1998, Google Inc. își deschidea porțile în Menlo Park, California. Mai bine zis, se deschideau porțile garajului, deoarece acesta era primul sediu al Google. Echipa noii corporații?  Trei persoane: Larry, Serghei, și Susan Wojcicki – prietena lui Brin, și totodată cea care le închiriase garajul…Cu câteva zile inainte de inaugurare, Larry și Serghei tocmai se mutaseră din camin, înregistraseră oficial numele Google și strânseseră un milion de dolari de la un grup de investitori.


La finele anului 1998, Google (care era încă în varianta beta) indexase 60 de milioane de pagini și dădea deja rezultate mai bune decât competitorii. Cei doi curajoși s-au mutat din garaj în martie 1999. Au considerat de la început că site-ul lor este un motor de căutare global și nu axat pe SUA, și de aceea nu au omis de la indexare niciun site. S-au concentrat pe calitatea motorului de căutare și au îmbunătășit constant ecuația celebră care sortează rezultatele căutarii.

În prezent, gigantul web trebuie să continue lupta, în condițiile în care printre concurenții săi  Facebook-ul

 

      Articole recomandate