Google România a lansat Youtube.ro, versiunea în limba română a Youtube (Video)

youtube.ro

Google a lansat astăzi varianta locală a platformei de conţinut video YouTube. Astfel, artiştii locali şi creatorii de conţinut în general vor avea posibilitatea de a se promova mai uşor şi de a deveni virali.

Vestea lansării YouTube în România, îi bucură pe artiştii români. Aceştia urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site, în baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA.

Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming„, se spune în anunţul UCMR-ADA.

YouTube.ro înseamnă şi câştiguri pentru creatorii de conţinut original. „Aceştia vor putea fi descoperiţi mai uşor, atât în România cât şi de oriunde în lume. Astfel, utilizatorii vor avea access mai uşor la conţinut de calitate „fabricat în România„”, spune Dan Bulucea, Country Manager Google România.

Şi artiştii români au salutat lansarea YouTube România intr-un film postat pe platforma video. De asemenea, Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music şi TVR au decis sa publice pe YouTube conţinut propiu, devenind astfel primii parterneri YouTube in România.

      Articole recomandate