Google lansează un gadget revoluţionar: încălţămintea conectată la internet (Video)

Compania Google a lansat o pereche de pantofi sport care să ţină utilizatorul conectat la internet chiar şi atunci când aleargă, fiind dotată şi cu un computer, un microfon, un accelerometru, un giroscop şi un senzor de presiune, conform Daily Mail.

Dispozitivul a fost prezentat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul Festivalului South by Southwest din Austin, Texas, şi utilizează tehnologia Bluetooth pentru a se conecta la internet. Prin intermediul acestui tip de încălţăminte, cel care poartă perechea respectivă poate afla locaţia în care se află, precum şi informaţii furnizate prin aplicaţiile Google Maps.

Pe lângă accesoriile incluse de Google în componenţa acestui dispozitiv, pantofii mai sunt dotaţi şi cu un sistem GPS. De asemenea, în timp ce efectuează mişcările, încălţămintea poate să vorbească propriu-zis cu persoana care o poartă.

Pantofii sunt făcuţi în aşa fel încât să poată detecta dacă persoana se mişcă sau nu, putând fi programaţi să încurajeze persoana care-i poartă. De exemplu, dacă stai prea mult pe o bancă în parc, pantofii te pot informa că faci ceva “extraordinar de plictisitor” şi te pot îndemna să faci în continuare mişcare.

Pantofii vorbitori constituie un experiment pentru a vedea cum putem conecta obiectele între ele şi aportul pe care-l are internetul în această chestiune”, a precizat Aman Govil, coordonatorul echipei de advertising pentru sursa citată.

Lucrurile pe care le poate face acest tip de încălţăminte sunt nelimitate. Un singur exemplu ar fi cazul atleţilor de talie mondială. Aceştia se pot conecta cu fanii de pe Twitter, care pot afla viteza reală cu care atletul aleargă.

În ciuda speculaţiilor, compania Google nu doreşte să intre în industria pantofilor, reprezentanţii companiei susţinând că îi interesează doar partea de advertising şi networking social.

      Articole recomandate