Google e dispus să îţi dea 5 dolari pentru informaţiile tale private. Vezi cum poti face bani usor pe net!

Google va lansa un proiect intitulat Screenwise, care va plăti utilizatorii dispuşi să permită motorului de căutare să înregistreze istoria căutarilor lor şi a paginilor web accesate.

Pe pagina produsului, care încă nu este lansat, Google explică faptul că lucrează la un sistem nou care să înveţe mai multe despre comportamentul utilizatorilor online.

Cei care vor instala aplicaţia Screenwise vor permite motorului de căutare să le reţină istoria site-urilor accesate, modul în care sunt folosite şi cuvintele cheie folosite pe Google.

Reprezentanţi oficiali Google spun că această aplicaţie îi va ajuta să dezvolte produse menite să îmbunătăţească experienţa online a utilizatorului .

În schimbul acestor informaţii, Google va oferi iniţial un card cadou de 5$ care poate fi folosit pe Amazon. Dacă veţi continua să oferiţi informaţii către Screenwise timp de 1 an, veţi primi câte 5$ la fiecare trei luni, până la suma maximă de 25$.

Dacă facem un calcul simplu, la opt ore petrecute pe internet, în fiecare zi (opt ore de informaţii adunate de către Google) veţi primi aproximativ 0,007 cenţi/oră, pentru ca cei de la Google să se folosească de aceste informaţii pentru a dezvolta produse cât mai bine orientate către clienţi.

Deşi este o iniţiativă bună de a plăti pentru informaţiile personale ale utilizatorilor, suma este infimă şi nici măcar nu sunt bani reali, fiind daţi sub forma unor cupoane de reduceri la Amazon.

 

      Articole recomandate