Google celebrează împlinirea a 46 de ani de la lansarea Star Trek

GOOGLE celebrează împlinirea a 46 de ani de la lansarea seriei originale STAR TREK, pe 8 septembrie 1966, cu un DOODLE interactiv.

GOOGLE DOODLE-ul STAR TREK, apărut de vineri seară pe pagina principală a motorului de căutare, în care sunt prezentate personajele din „Star Trek” sub forma literelor din numele motorului de căutare, în mai multe scene, care se succed la comenzile utilizatorului, în timp ce pe fundal se aude permanent coloana sonoră din serial compusă de Alexander Courage, este cel mai complex de până acum.

Personajele din STAR TREK apar mai întâi la bordul Starship Enterprise, după care două dintre ele se teleportează şi ajung pe o planetă unde sunt atacate de un extraterestru, pe care îl nimicesc revenind pe navă, toate acestea numai prin click-uri pe anumite obiecte din imaginile prezentate. La final, imaginea este cea a cerului înstelat pe care se vede trecând nava, în urma ei apărând scrisGoogle cu litere galbene.

Star Trek: Seria originlă a debutat în Statele Unite la NBC pe 8 septembrie 1966, fiind transmisă în Canada cu câteva zile mai înainte. Creat de Gene Roddenberry şi avându-l în rolul principal pe William Shatner în rolul Căpitanului Kirk, această serie descrie povestea echipajului unei nave spaţiale şi a misiunii de cinci ani a acesteia de a ajunge acolo unde „nici un om nu a ajuns vreodată”.

În timpul primelor două sezoane, a fost nominalizat la premiile Emmy în calitate de cel mai bun serial dramatic. „Seria Originală” nu a avut un rating foarte ridicat, dar suportul din partea fanilor a făcut ca aceasta să continue pentru trei ani, utimul episod fiind difuzat pe 3 iunie 1969.
Seria a avut un uriaş impact cultural în televiziune determinând apariţia următoarelor serii de seriale şi a filmelor artistice.

STAR TREK nu este singurul serial de televiziune pentru care GOOGLE îşi schimbă logo-ul, astfel că în trecut a mai omagiat, tot printr-un DOODLE, 50 de ani de la lansarea  serialului de animaţie „Familia Flintstone”.

      Articole recomandate