Google celebrează 130 de ani de la naşterea lui George Enescu

Motorul de căutare Google i-a dedicat vineri un logo compozitorului George Enescu, marcând astfel împlinirea a 130 de ani de la naşterea artistului.

La 19 august 1881 se năştea în Liveni, judeţul Botoşani, cel ce avea să devină cel mai mare muzician român.

Google a ţinut să aniverseze 130 de ani de la naşterea lui George Enescu printr-un logo special. Este printre puţinele ocazii când gigantul Google alege o personalitate din România căreia să-i dedice un logo.
George Enescu a început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani, la vârsta de 5 ani apare în primul său concert şi începe studii de compoziţie sub îndrumarea lui Eduard Caudella. Primele îndrumări muzicale le-a primit de la părinţii săi şi de la un vestit lăutar, Niculae Chioru.
Celebritatea internațională a lui George Enescu se datorează în special Rapsodiei Române Nr. 1, popularizată mai ales de Leopold Stokowski la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Philadelphia, uitându-se marile sale creații. Prin Festivalurile Internaționale „George Enescu”, care au loc cu regularitate în București cu participarea unor muzicieni de faimă mondială, opera muzicală enesciană este pusă în valoare.
Cei 130 de ani de la naşterea lui George Enescu sunt sărbătoriţi şi online, miercuri, Radio România Muzical lansând noul stream on demand „Enescu interpretează Enescu” care cuprinde toate înregistrările pe care le-a lăsat însuşi Enescu pentru propriile-i lucrări.

      Articole recomandate