Gheorghe Urschi şi Sofia Rotaru, cetăţeni de onoare ai municipiului Chişinău

2

Consilierii municipali au votat la şedinţa de astăzi oferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău la cinci personalităţi.

Cetăţeni de Onoare au devenit şi artista poporului Sofia Rotaru, umoristul Gheorghe Urschi şi academicianul Petru Soltan. Post-mortem titlul a fost atribuit autorului Imnului Chişinăului, Gheorghe Vodă, şi doamnei Luitgard Schmitt, cunoscută pentru actele de binefacere şi donaţiile de medicamente pentru persoanele bolnave de cancer, potrivit IPN.

Cetăţenii de onoare ai municipiului Chişinău au parte de mai multe înlesniri, precum reducerea cu 50% a plăţilor la întreţinere, călătorii gratuite în transportul public şi acces gratuit la activităţile culturale organizate de municipalitate. Municipiul Chişinău are 45 de cetăţeni de onoare.

Aceștia vor fi decorați în scurt timp cu panglica tricolorului RM pe care este inscripționat Cetățean de Onoare și vor primi legitimația care atestă acest lucru.

Pe lângă aceste cinci personalități, alte 40 de persoane sunt cetățeni de onoare ai Chișinăului. Printre aceștia se numără Gheorghe Zamfir, Mihai Cimpoi, Spiridon Vangheli,  Ion şi Doina Aldea Teodorovici, Maria Bieșu etc. Din păcate, jumătate din ei deja au decedat.

      Articole recomandate