Gheorghe Urschi a devenit „Artist al poporului”

După mai bine de 40 de ani de activitate artistică, Gheorghe Urschi a devenit „Artist al poporului”. Titlul onororific i-a fost conferit astăzi, printr-un decret semnat de şeful statului. Decizia preşedintelui Nicolae Timofti vine la o lună după ce a fost a difuzat, în exclusivitate, un reportaj despre actorul, scriitorul, regizorul şi dramaturgul Urschi. În prezent, el îşi revine după ce, acum un an, a suferit un atac cerebral.
În decretul semnat de şeful statului se precizează că titlul onorific i se acordă lui Gheorghe Urschi pentru succese în activitatea de creaţie şi merite în dezvoltarea genului satirico-artistic.
Preşedinţia nu a precizat cui aparţine initiva de conferire a titlului onorific, dar a explicat că în cazul lui Gheorghe Urschi procedura de a fost mai rapidă decît de obicei. De mai bine de un an de zile, cel care este supranumit „Regele umorului”, nu a apărut în public din cauza problemelor de sănătate. Acum, apropiaţii lui speră că artistul va face un tratament într-o clinică de peste hitare, pentru a-şi recăpăta vorbirea.

      Articole recomandate