Gestul care a uimit America (video)

Campionul olimpic la proba 100 metri, jamaicanul Usain Bolt a întrerupt discuţia cu jurnalista televiziunii spaniole TVE, când pe stadionul de la Londra se intona imnul Statelor Unite ale Americii.

Pauza jamaicanului înseamnă un gest de respect care a uimit toată America, relatează Realitatea.net

Surpriza a avut loc în timpul ceremoniei de premiere a atletelor la proba 400 metri. Campioana cursei a devenit reprezentanta SUA, Sanya Richards.

Gestul de respect a impresionat multă lume, iar ştirea a făcut deja înconjorul lumii. Supranumit şi omul săgeată, Bolt rămâne până la următoarea ediţie numărul 1. Adversarii săi, au recunoscut că este o onoare să fii lupţi pentru titlu alături de un asemenea campion. Deţinătorul medaliei de argint, Yohan Blake se simte onorat că este al doilea după Usain Bolt, iar americanul Justin Gatlin care s-a ales cu bronzul la probă, spune că a fost o cursă istorică şi este onorat că a fost parte din ea. „Bolt este un mare campion, un om-spectacol. Este un Phelps al atletismului” a conchis Gatlin.

Usain Bolt a câştigat recordul olimpic cu 9 secunde şi 63 de sutimi şi menţine deja a doua ediţie titlul olimpic. El a fost campion şi la ediţia Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008.

      Articole recomandate