Germania renunţă la Internet Explorer

După cum anunţă agenţia DAPD, Agenţia federală pentru securitate şi tehnică informaţională (BSI) recomandă, temporar, să se renunţe la brauzerul Internet Explorer şi trecerea la alte resurse pentru navigarea pe internet.

Experţii autorităţii germane nu văd altă soluţie din cauza problemelor serioase în sistemul de securitate din versiunile Internet Explorer 7,8 şi 9 în sistemele operaţionale Windows XP, Vista şi 7, care permit hakerilor să obţină controlul asupra computerului.

Lacunele din sistemul de securitate au fost deja utilizate pentru realizarea atacurilor hakerilor, a anunţat Agenţia. În plus, codul necesar pentru aceasta se află în utilizare liberă în internet, iar experţii presupun că, în timpul apropiat, de aceasta ar putea profita cybercriminalii, anunţă DW.

Corporaţia Microsoft a anunţat că problemele nu au atins noua versiune Internet Explorer 10, iar compania se ocupă de eliminarea lacunelor din sistemul de securitate. Între timp însă Microsoft a îndemnat utilizatorii să instaleze gratuit programul Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), accesibil pe site-ul companiei, care va asigura protecţia computerelor, transmite DPA.
Noi.md

      Articole recomandate