Geniul de 15 ani! Reclama despre cum un școlar American a făcut o descoperire revoluționară în diagnosticarea cancerului (Video)

Jack Andraka este un şcolar din Statele Unite. Acesta a început cu seriozitate să studieze subiectul cancerului, după  ce unchiul acesta a murit de canccer pancreatic.

Durerea pierderii persoanei dragi și întrebările ‘’De ce’’ şi ’’Cum poate fi acest lucru evitat’’ s-au transformat în capul adolescentului într-o idee genială: găsirea unui test efectiv pentru determinarea bolii la un stadiu inițial.

Jack a trimis scrisori la cel puțin 200 oameni de știință și cercetători. Dar nimeni nu îl lua în serios pe băiat. Și doar un singur om a riscat și i-a dat o șansă: medicul oncolog dr. John Hopkins i-a permis lui Jack să vină la laborator și să utilizeze echipamentul pentru cercetare.

Așa la vîrsta de doar 15 ani Jack Andraca a gîndit un test care este de 168 de ori mai rapid, de 400 ori mai precis și  de 26.000 de ori mai ieftin decît cele care sunt disponibile pacienților acum.

Vă întrebați, care este legătura cu Intel? Această campanie susține geniile tinere și anual le oferă acestora granturi. Jack Andraka pentru contribuția sa revoluționară la știință a primit 75.000 de dolari. Și s-a filmat și în reclama corporației, pe care o poți vedea și tu.

Sursa: adme.ru

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate