Galerie Foto: Top 10 fotografii pentru care nu a fost nevoie de Photoshop

Într-o lume a fotografiei în care niciun instantaneu nu scapă de “bisturiul” iscusit al Photoshop-ului, cracked.com a alcătuit o galerie foto cu imagini sută la sută reale.

Cele mai multe fotografii, despre care internauţii mai sceptici au spus că ar putea fi trucate, surprind peisaje uluitoare.

Iată mai jos o GALERIE FOTO cu imagini 100% neprelucrate:

1. În 2010, Ungaria a fost lovită de un dezastru ecologic, atunci când scurgerile unor deşeuri de la o fabrică de aluminiu au afectat întreg vestul ţării. Deşi trist, efectul vizual este deosebit prin urma roşie, perfect orizontală, pe care accidentul a lăsat-o atât în natură, cât şi pe casele oamenilor.

2. În imaginea de mai jos, este fotografiat lacul Retba din Africa. Nu este vorba de niciun accident ecologic, ci de o concentraţie prea mare de sare, care atrage o bacterie ce colorează apa.Organismul iubitor de sare, “Dunaliella salina”, produce un pigment roşiatic, care “absoarbe şi foloseşte energia solară pentru a crea mai multă energie, proces în urma căruia apa devine roz”, explică Michael Danson, expert în bacterii de la Universitatea Bath, Marea Britanie.

3. Balonul din imagine nu este nici pe departe creaţia Photoshop-ului, ci urmarea unei defecţiuni tehnice. De ziua Americii, 4 iulie, autorităţile din Los Angeles au avut probleme cu sistemul care trebuia să lanseze, pe rând, artificiile, acestea plecând către cer toate odată.

4. Tabla de şah de mai jos a luat naştere în urma iniţiativei autorităţilor din Washington de a construi căi ferate, protejând în acelaşi timp şi mediul. Pentru a nu defrişa pădurile, americanii s-au văzut nevoiţi să construiască în zigzag complexele feroviare de care aveau nevoie.

5. Fotograful Harry Litchman a reuşit să surprindă un peisaj fabulos, în care un munte se oglindeşte într-un lac la apus. Poza a fost făcută într-un parc natural din Montana, America, într-un moment în care razele soarelui au căzut, printre nori, exact pe munte.

6. Celebrele “găuri în cer” sunt un fenomen des întâlnit, care ia naştere datorită diferitelor formaţiuni de nori.

7. În imaginea de mai jos, în care pare să fie o brăţară cu mărgele colorate, apare, de fapt, un soi de porumb.

8. În regiunea Zhang Ye din China, se poate întâlni un fenomen unic, reprezentând o formă de relief, din gresie roşiatică, care a fost erodată în timp şi s-a transformat în munţi înconjuraţi de stânci rotunde şi multe alte formaţiuni de roci.

9. Incredibila fotografie de mai jos a fost surprinsă în cadrul unei ceremonii budiste din Magelang, Indonesia.

10. Fotograful Felice Varini este autorul acestei frumoasei fotografii.

      Articole recomandate