Galerie Foto: Primul sărut filmat din lume. Ce a urmat?!

Thomas Edison este primul om care a surprins, în 1896, un sărut pe film. Gestul tandru e nelipsit acum din pelicule, aducând cele mai mari profituri în întreaga industrie cinematografică.

Huffington Post a realizat o colecţie a celor mai cunoscute săruturi filmate sau fotografiate din istorie.

1. Sărutul victoriei. Imaginea arată o tânără asistentă medicală surprinsă cu un sărut de către un marinar, pe străzile New Yorkului, de îndată ce s-a răspândit vestea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

 

2. O repunere în scenă a sărutului din 1945, în 2011. De această dată, protagoniste sunt două femei

 

3. Sărutul Madonnei şi al lui Britney Spears de la MTV Music Video Awards 2003.

 

4. Rachel McAdams şi Ryan Gosling au repus pe scenă sărutul din lungmetrajul de succes, „TheNotebook”. La scurt timp, cei doi actori au anunţat că sunt un cuplu.

 

5. Sărutul prinţesei Diana cu prinţul Charles, de la la balconul Palatului Buckingham, în ziua nunţii lor, în 1981.

6. 30 de ani mai târziu, fiul prinţesei Diana – prinţul William- s-a însurat cu Kate Middleton, iar cei doi au repus în scenă tradiţia sărutului de la balcon.

7. În 2003, când i-a fost strigat numele în cadrul galei Oscar, Adrien Brody şi-a luat statueta, dar şi fata. Acesta i-a furat un sărut actriţei Halle Berry, cea care îi înmânase trofeul.

 

8. Andy Warhol reuşeşte să facă furori în 1963, oferindu-i un sărut îndelungat, de mai bine de 4 minute, partenerei sale din documentarul „Kiss”.

 

9. În seara în care a fost numit preşedinte, Barack Obama a fost surprins sărutându-şi soţia în văzul tuturor, în timp ce vice-preşedintele Joe Biden îşi îmbrăţişează strâns nevasta, alături de familia prezidenţială.

 

10. Sărutul celor doi tineri surprins în mijlocul revoltelor din Vancouver, 2011.

11. Controversata reclamă a United Colours of Benetton: Angela Merkel şi Nicholas Sarkozy într-o ipostază intimă.

      Articole recomandate