Galerie Foto: Imagini ce-ți taie respirația! O fotografă a creat o lume de vis în memoria celei care i-a dat viaţă

Fotografiile superbe ale britanicei Kirsty Mitchell (36 de ani) au devenit virale şi au uimit o lume întreagă, părând desprinse din cele mai pure fantezii. Pentru prima oară, misterioasa artistă a vorbit cu jurnaliştii de la “Daily Mail” despre cum a transformat cea mai tristă experienţă din viaţa ei în imagini magnifice .

Mama lui Kirsty, Maureen, a fost profesoară de engleză şi şi-a dedicat viaţa pentru a inspira generaţii întregi de copii să-şi folosească la maximum imaginaţia şi să înveţe să iubească poveştile. Maureen a fost cea care a încurajat-o pe Kirsty să-şi urmeze pasiunea pentru fotografie. Când mama ei a murit din cauza unei tumori pe creier, în 2008, singurul mod în care fotografa a reuşit să treacă peste tragedie a fost să se refugieze în lumea imaginilor.

A creat “Wonderland”, o serie de fotografii parcă desprinse din basme, la care a lucrat mai bine de trei ani. “Am vrut să spun poveşti fără cuvinte, care să amintească de basmele pe care mama mi le citea tot timpul în copilărie”, spune Kirsty Mitchell. Împreună cu prietena ei, specialista în coafură şi machiaj Elbie Van Eeden, Kirsty a creat cadre magice în împrejurimile casei ei din Surrey, Marea Britanie.

Uneori au aşteptat chiar şi un an întreg ca să găsească locul, lumina, modelul şi anotimpul perfect pentru o anumită fotografie. Ambele femei aveau slujbe ce le ocupau întreaga zi, însă serile erau dedicate plănuirii de noi şi noi poze memorabile. Au lucrat cu un buget minim şi modele neplătite, însă cu o resursă inepuizabilă: pasiunea.

Cei trei ani de muncă ai lui Kirsty şi Elbie se vor concretiza curând într-o expoziţie şi o carte. “Ştiu că în ziua în care voi vedea numele mamei mele pe coperta interioară a cărţii «Wonderland» voi simţi că mi-am îndeplinit promisiunea faţă de mine şi i-am onorat amintirea aşa cum se cuvine”, a declarat Kirsty Mitchell.

Întreaga galerie foto o găsiți pe site-ul eii oficial accesînd AICI.

 

      Articole recomandate