Galerie Foto: Fotografii spectaculoase realizate în Bulgaria

 O clădire abandonată din Bulgaria, care arată ca un OZN gigantic şi este situată în vârful unui munte. Clădirea a fost sediul Partidului Comunist din ţara vecină, timp de opt ani, până la căderea regimului în 1989.

Astfel, clădirea uriaşă a rămas abandonată, fiind în prezent într-un stadiu avansat de degradare. Multă lume consideră că, dacă ar fi renovată, clădirea ar putea atrage zeci de mii de turişti occidentali. „Acest monument este unic în Europa, ar atrage mulţi turişti şi ar aduce mulţi bani„, a declarat şeful filialei partidului socialist BSP din oraşul Stara Zagora.

Totuşi, guvernul bulgar nu dispune de suficiente fonduri pentru a acoperi reparaţiile, estimate la 14,4 milioane de euro.

În cei peste 20 de ani de la căderea regimului, hoţii au furat mare parte din acoperiş, statuia fostului dictator Todor Zhikov a fost distrusă, iar cele ale lui Marx, Engels şi Lenin au fost şi ele vandalizate.

În noiembrie anul trecut, preşedintele Bulgariei, Boyko Borisov, a transferat clădirea în administrarea partidului socialist. „Să aibă ei grijă de clădire, dacă sunt aşa mândri„, a spus Borisov.Prima măsură luată de socialişti a fost să securizeze intrările, pentru ca nimeni să nu încalce proprietatea.

 
 
      Articole recomandate