Galerie Foto din anii ’40. Vezi cum arătau primele restaurante McDonald’s

Înainte ca McDonald’s să devină cel mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume şi să extindă în afara Statelor Unite ale Americii, acesta era doar un mic stand aflat la colţul unei străzi din oraşul american Anytown unde un hamburger se vindea pentru doar 15 cenţi, informează Daily Mail.

Fraţii Richard şi Maurice McDonald’s, fondatorii acestui brand, au deschis primul lor restaurant cu 75 de ani în urmă. El se numea la acea vreme „The Airdrome” şi se afla în apropierea aeroportului Monrovia din statul american California.

În anul 1940, cei doi şi-au relocat afacerea în San Berbabdino şi au schimbat denumirea restaurantului în „McDonald’s”.

După ce au realizat că cele mai comercializate preparate ale restaurantului lor erau hamburgerii, cartofii prăjiţi, dar şi milkshake-urile şi plăcinta cu mere, cei doi oameni de afaceri şi-au micşorat meniul şi s-au bazat în continuare doar pe acestea.

Succesul restaurantului lor i-a atras apoi atenţia omului de afaceri Ray Kroc. În anii ’50, acesta a început dezvoltarea unei francize pentru McDonald’s, iar apoi a cumpărat compania de la Richard şi Maurice McDonald’s.

Kroc a fost şi cel care a transformat McDonald’s într-un imperiu în valoare de miliarde de dolari, care se extinde la ora actuală în 119 state şi serveşte zilnic circa 68 de milioane de persoane.

      Articole recomandate