Galerie foto: Cu naveta spaţială pe străzile oraşului. Imagini incredibile în Los Angeles

Naveta spaţială Endeavour a fost dusă din hangarul în care era depozitată, la muzeu, la California Science Center.

Traseul ei pe străzile din Los Angeles a durat două zile, iar maşinile care au transportat-o au atins viteze maxime de 3 km/h.

În perioada în care era în funcţiune, naveta atingea viteze de Mach 25 (30.000 km/h), la intrarea în atmosferă. De această dată, traseul ei de 20 de kilometri a durat două zile. Sute de oameni au ieşit pe străzi în acest timp să o vadă, spre bucuria micilor afaceri din zonă.

Endeavour a fost transportată cu un trailer gigantic, cu 160 de roţi, iar operatorii au fost nevoiţi să taie aproximativ 400 de arbori de pe străzile de pe traseul său.

Trailerul folosit pe traseu este folosit la mutarea platformelor petroliere. Roţile sale se pot mişca în orice direcţie, putând să evite eventualele obstacole.

Naveta Endeavour a înlocuit naveta Challenger, care a explodat în timpul lansării în spaţiu, în 1986. Şapte astronauţi au murit în această tragedie.

Enndeavour a fost lansată în spaţiu de 25 de ori, a orbitat Pământul de 4.700 de ori şi a călătorit în jur de 200 de milioane de kilometri.

      Articole recomandate