Cele mai tari maşini expuse la Salonul Auto de la Detroit

Salonul Auto de la Detroit este, desigur, important pentru acea parte a lumii, pentru America si Asia, insa globalizarea il face tot mai important si pentru europeni.

Printre cele mai aşteptate modele la Salonul Auto de la Detroit (9-22 ianuarie) se numărau conceptul cu propulsie electrică Volkswagen E-Bugster, noua generaţie Ford Fusion, Audi Q3 Vail Concept şi micul Smart For-Us, care şi-au făcut apariţia ieri.

În fiecare an cei mai mari producători de pe piața americană aduc premiere și concepte importante în orașul motoarelor. La deschiderea ediției din acest an au fost decernate și cele mai importante premii ale industriei auto americane, premiile pentru mașina anului și „camioneta” anului (termen care în SUA definește autovehiculele din categoriile SUV/crossover). Câștigătoarele din acest an au fost Hyundai Elantra (foto jos 1), pentru prima categorie și Range Rover Evoque (foto jos 2), pentru cea de-a doua.

Cea mai importantă premieră a acestui salon, deoarece are ecouri și pe piața europeană, a fost lansarea sedanului Ford Fusion (care în Europa va fi comercializat drept Ford Mondeo). În SUA, noua generație a sedanului mediu este oferită cu trei variante de motorizare, urmând să fie lansată și o versiune hibridă. Cadillac a lansat și el un sedan denumit ATS (foto jos), Dodge un sedan compact bazat pe Alfa Romeo Giulietta, ce a fost prezentat sub numele Dart. Alături de acesta Dodge a mai adus două variante ale sedanului Charger.

Chevrolet a arătat prin intermediul unui concept denumit Tru140 S cum arată un coupe accesibil în viziunea sa. Americanii au mai adus o versiune sport a micuțului Sonic și o ediție specială a muscle-car-ului Camaro.


Mercedes-Benz a adus în premieră mondială la Detroit noua generație a coupe-ului de lux SL și variante hibride pentru Clasa E.

Producătorul coreean Hyundai a adus în sfârșit varianta turbo promisă a lui Veloster, Nissan ne-a arătat prin intermediul unui concept cum vor arăta viitoarele Pathfinder și Navara, în timp ce Toyota a prezentat viitoarea generație a Land Cruiser V8.


      Articole recomandate