Galerie Foto: Cele mai impresionante 10 piscine din lume

De aceasta data, vara pare sa fi venit, iar odata cu ea si piscinele revin in actualitate. Numai ideea de piscina, intr-un oras incins si imbacsit, suna indeajuns de apetisant ca sa nu mai conteze si cum arata aceasta. 

Si totusi, nu peste tot piscinele sunt ca la noi. Constructori din intreaga lume se intrec in a realiza adevarate opere de arta sau bazine care mai de care mai trasnite si mai impresionante. Gizmodo a descoperit zece dintre cele mai grozave, cea mai adanca, cea mai mare sau una cocotata deasupra a 55 de etaje fiind doar cateva dintre ele.

 

1. Shaw House, Vancouver

Shaw House este o resedinta privata, are 285 de metri patrati si este situata in Vancouver. Are un dormitor, un birou, o camera pentru muzica si o piscina construita pe acoperis, pe partea vestica a casei. De fapt, piscina tine loc de tavan, lasand razele soarelui sa treaca spre zona centrala a casei.

 

2. Ubud Hanging Gardens, Bali

Complexul turistic Gradinile Suspendate de la Ubud este asezat in inima Baliului, inconjurat de vulcani, paduri si terase unde s-a cultivat orez. Are doua pisicine care iti creeaza senzatii unice, fiind amplasate pe doua niveluri, astfel incat te poti simti „in aer”, suspendat. Din ele poti admira paduri dese si chiar un templu maiestuos, construit pe o stanca din zona.

 

3. Tangga House, Singapore

Tangga House are pe doua dintre laturile sale o pisicina cu margini transparente, iar pe acoperis gazduieste o mica gradina. Casa este de asemenea inconjurata de o curte cu multa iarba.

 

4. Nemo 33, Belgia

Nemo 33 este cea mai adanca piscina din lume la cei 35 de metri ai sai. Principalul scop pentru care a fost construita a fost de a oferi un loc in care sa poata fi predate cursuri de scuba diving.

 

5. Marina Bay Sands Skypark, Singapore

Marina Bay Sands este o statiune de lux care cuprinde, printre altele, un cazinou, un hotel cu peste 2.500 de camere, un mall, doua teatre, un patinoar si mai multe restaurante.

Acest complex turistic are un parc ce pare de domeniul SF-ului, situat chiar deasupra celor trei turnuri de baza ale complexului, care au fiecare cate 55 de etaje, iar piesa de rezistenta a acestuia este piscina Infinity, din care poti avea o panorama impresionanta asupra orasului-stat.

Parcul, o bijuterie inginereasca, are o lungime de 340 de metri, iar piscina masoara 150 de metri. In cazul in care ajungi insa in aceasta piscina ar fi bine sa nu te duci la margine, daca ai rau de inaltime.

Hotelul a costat 6 miliarde de dolari.

 

6. Joule Hotel, Dallas

Cladirea care in prezent gazduieste hotelul Joule a fost candva casa Bancii Nationale din Dallas. Dupa ce a fost cumparata, insa, proprietarii care au transformat-o s-au gandit sa includa si o piscina atipica in ea, proiectand-o in asa fel incat sa iasa din linia ei verticala.

 

7. Piscina principala de la Seagaia Ocean Dome, Japonia
Seagaia Ocean Dome, situat in Miyazaki, Japonia, este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice de interior din lume, avand o suprafata de circa 300 de metri pe 100 de metri. Acesta are cel mai mare acoperis retractabil din lume, care si simuleaza un cer senin cand afara ploua, iar piscina principala a acestui parc acvatic atrage, si pe buna dreptate, numerosi localnici si turisti.

 

8. 232 West 15th Street, New York

Aceasta piscina clasica nu te uimeste cu nimic pana nu afli ca este situata in interiorul unei case istorice, de oras, la granita dintre Chelsea si districtul Meatpacking din Manhattan.

 

9. Piscina cu acvariu, de la Golden Nugget, Las Vegas

Golden Nugget este un hotel din Las Vegas care ofera celor ce se cazeaza aici posibilitatea de a inota langa un acvariu care are nu doar pesti inofensivi, ci si rechini.

10. San Alfonso del Mar Seawater Pool, Chile

Aceasta este cea mai mare piscina din lume, plina numai cu apa de mare. Are o lungime de peste un kilometru – 1.012 metri, acopera 20 de acri, iar cea mai mare adancime este de 3,5 metri.

 

      Articole recomandate