Galerie Foto: Casa construită şi amenajată cu susul în jos

La o primă vedere această casă pare să fi fost întoarsă cu susul în jos de o tornadă puternică. În realitate, a fost construită intenţionat astfel şi gândită ca o atracţie pentru turiştii care vin în Austria, scrie Daily Mail.

La fel ca aspectul exterior impresionant şi interiorul a fost decorat pe măsură, toată mobila, aparatura şi chiar o maşină, fiind montante în dezacord cu gravitaţia.

Arhitecţilor polonezi Irek Glowacki şi Marek Rozhanski li s-a cerut să conceapă un punct de atracţie turistică pentru oraşul Trefens, aflat la 24 de kilometri de Innsbruck. Aceştia au avut nevoie de opt luni de zile pentru finalizarea proiectului.

Vizitatorii care ajung acolo sunt poftiţi să intre în casă printr-o fereastră de la etaj, pentru a vedea cum vasul de toaletă atârnă de ceea ce ar trebui să fie de fapt tavanul sau cum funcţionează şemineul din camera de zi, chiar dacă este montat cu susul în jos.

Încă şi mai şocant este garajul, acolo unde stă parcat un Volkswagen broscuţă, cum altfel decât cu roţile în sus.

Ambientul este reprodus cu măiestrie, astfel că de la obiecte personale şi de uz casnic până la aparatură, toate sunt bine fixate şi încadrate în decorul ameţitor.

Obiectul turistic şi-a deschis porţile luna aceasta pentru primii vizitatori.

      Articole recomandate