Galerie foto: Carnavalul din Trinidad şi Tobago

CARNAVAL

Pe cat este de celebru Carnavalul de la Rio, dar si cel de la Venetia, pe atat de necunoscut e un altul, cu pretentii asemanatoare, cel din statul Trinidad si Tobago.

Statul, despre care unii nici n-au auzit, este format din doua insule amplasate in largul coastelor Venezuelei, la o distanta de 32 de kilometri una de cealalta.

Aici, in capitala Port of Spain (330.000 locuitori), are loc in fiecare an, inainte de inceperea postului mare, un carnaval spectaculos, care, prin parada sa, costumele sale, figurile exotice si mastile excentrice, rivalizeaza cu celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro. Anul acesta evenimentul s-a desfasurat in perioada 11 – 12 februarie.

Vechimea carnavalului merge in timp mai departe decat am putea crede. Inceputurile lui dateaza din secolul al XVIII-lea, cand colonistii francezi au organizat un fel de bal al primaverii.

Sclavii locali, care nu erau invitati la festivitate, si-au facut la randul lor o festivitate proprie, cu costume si masti. In timp, cele doua manifestari s-au contopit si au ajuns astazi sa fie un carnavel unic, cu dansuri, dar si cu multa parada.

Asa cum se vede din imaginile alaturate, carnavalul din Port of Spain seamana oarecum cu acela de la Rio, noteaza Big Picture. Oricum, si unul si celalalt au depasit demult faza traditiilor nationale, consituind astazi poate cele mai fastuoase spectacole de acest fel de pe glob.

 Vezi mai jos o galerie foto de la marele carnaval care aduce mii de oameni anual la spectacolul oferit de localnici:

6

Femeia-paun. Costumatie care a depasit chiar si imaginatia celor de la Rio.

2

Daca n-ar exista domnisoarele stralucitor colorate, nici nu ar mai fi vorba despre vreun carnaval.

5

Se pare ca femeia-paun est o obsesie a carnavalului.

tumblr_m7ozvmOAVs1qfckdmo1_1280

Majoritatea modelelor nu sunt locale. Sosesc din multe parti ale lumii.

4

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

18

20

21

 

      Articole recomandate