Galerie Foto: Accidente de circulaţie de la începutul secolului XX (Foto)

În ziua de azi, cele mai mari şanse de a muri, în timpul unei călătorii, provine de la un accident rutier. Viteze mari, copaci pe marginea drumului şi acele băuturi irezistibile sau copii fără permis, încrezuţi în sine, care urcă la volan şi lovesc oameni.

Acum aproape 100 de ani însă, deşi viteza de deplasare a automobilelor era mai mică,  accidentele de circulaţie nu lipseau, probabil din cauze menţionate mai sus. Multe dintre ele seamănă foarte mult cu cele de azi, deşi, teoretic, viteza lor de deplasare, în medie, nu depăşea viteza unor biciclete, conduse, uneori, de sportivi cu picioare extrem de puternice.
(2)

Pozele au fost realizate prin anii 20-30 în oraşul american Boston, atunci cînd viteza unui automobil nu depăşea limita de 30km/h.

(3)

Maşini răsturnate, oprite în copaci sau căzute în prăpastie. Şi astăzi auzim aceste lucruri. Singura diferenţă ar fi că maşinile erau „mai puţin şifonate” decât în zilele noastre, probabil din cauza vitezei de deplasare mai redusă.

(4)

Cum se vede din imagini , un accident de circulaţie pe atunci era un fenomen destul de rar şi aduna la faţa locului zeci de curioşi. Astfel şi inspectorii de atunci nu întîlneau dificultăţi la interpretare unui accident avînd zeci de martori.

Urmariţi mai jos întreaga galerie foto cu accidentele de circulaţie de acum 20- 30 de ani în urmă:

(6)

(8)

(9)

(10)

(14)

(15)

(16)

(17)

(18)

(13)

(1)

      Articole recomandate