Galerie Foto: 15 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Dubay „Disneyland-ul adulţilor”

În Dubai, bancherii sunt indispensabili, serviciile lor de consultanţă devenind necesare aici din cauza sumelor de bani foarte mari provenite din vânzarea petrolului care se găseşte în zona Orientului Mijlociu.

Pentru mulţi dintre cei care supraveghează dezvoltarea regiunii, Dubaiul a devenit casa lor, pe care o numesc şi „Disneyland-ul adulţilor„,  informează Business Insider.

 Top 15 lucruri pe care trebuie să le ştii despre viaţa în Dubai:

1. Una dintre cele mai mari industrii ale Dubaiului este cea bancară şi de comerţ.

Bancherii din Dubai sunt în primul rând responsabili de clienţii şi de afacerile din regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord care este formată din circa 20 de state.

Ei se ocupă, în principal, de relaţii şi de management în timp echipele mai mari şi mai puternice din Londra se ocupă cu detaliile tehnice ale afacerilor mai mari.

2. Aproape toate clădirile din Dubai au fost construite în ultimii 30 de ani

Cu circa trei decenii în urmă, aproape tot Dubaiul modern era o întindere de deşert. În prezent, Guvernul a construit un oraş modern lipsit de taxe, plin de turişti şi de comercianţi. Localnicii din Dubai reprezintă doar circa 5% din populaţia acestui 0stat.

Marea avere a acestei ţări, una dintre cele cinci membre ale Emiratelor Arabe Unite (EAU), se datorează descoperirii petrolului. În momentul de faţă, EAU este al cincilea cel mai mare exportator de petrol din lume.

3. Numărul de ore de muncă este acelaşi cu cel din New York sau din Londra

Mulţi dintre bancherii marilor firme internaţionale lucrează după un program similar al celor din New York sau din Londra.

Cu toate acestea, luna august este cea mai puţin încărcată pentru ei, dându-le timp pentru relaxare.

4. Bancherii nu trebuie să cunoasă limba arabă

Aproape toate persoanele care lucrează în industria financiară din Dubai vorbesc fluent limba engleză.

Cei care lucrează direct alături de clienţii care nu cunosc limba engleză trebuie să vorbească limba arabă.

5. Bancherii adoră faptul că în Dubai aproape că nu există taxe

Salariile din sectorul bancar sunt similare cu cele din New York sau din Londra, dar, în principiu, în Dubai nu există taxe, aşa că bancherii au câştiguri nete mai mari. Mulţi dintre expaţii bancheri obţin, de asemenea, subvenţii pentru cazare din partea angajatorilor lor.

Unele dintre sumele primite de aceştia ajung la circa 30.000 de dolari pe an. Venitul mediu anual pe persoană în Dubai este de circa 120.000 de dolari.

6. Costurile vieţii în Dubai au scăzut foarte mult în ultimul timp

Costurile vieţii în Dubai au scăzut mult începând cu momentul în care economia globală a început să înregistreze probleme.

La mijlocul anului trecut preţurile chiriilor scăzuseră cu 56% faţă de momentul în care ele au înregistrat cele mai mari valori, în 2008. Costurile vieţii în acest stat au continuat să scadă şi în 2012.

7. Aproape fiecare persoană are o menajeră, o dădacă sau un şofer

Aici, ieşi în oraş în fiecare noapte. Nu ai face asta niciodată acasă. Te întâlneşti cu oameni tot timpul. Este extraordinar. Ai foarte mult timp liber, ai menajere şi personal pentru ca tu să nu faci toate acele lucruri„, explica recent un expat care locuieşte în Dubai celor de la The Independent.

8. Pentru a se relaxa oamenii îşi petrec timpul în mall-uri imense

Unul dinte cele mai cunoscute mall-uri din Dubai este „Mall-ul Emiratelor„. Aici vizitatorii pot găsi reprezentanţe ale brand-urile de top din lume precum Gucci, Prada sau Louis Vuitton.

BurJuman şi Mall-ul Dubai se află şi ele în clasamentul celor mai luxoase centre comerciale din Dubai.

9. Poţi să schiezi la mall

Ski Dubai cuprinde o serie de cinci pârtii, dintre care cea mai mare are o lungime de 400 de metri, şi este ataşat Mall-ului Emiratelor. Aici poţi vedea chiar şi pinguini.

10. Cea mai înaltă clădire din lume se găseşte în Dubai

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a fost finalizată în anul 2010 şi are o înâlţime de 830 de metri.

Clădirea de desfăşoară pe 160 de etaje şi este alcătuită din 900 de apartamente şi din 304 camere de hotel. Aceasta dispune, de asemenea, de 58 de lifturi.

La 10 luni de la inaugurarea sa oficială, doar 8% dintre apartamente erau ocupate.

De asemenea, în Dubai se găsesc mai mult clădiri de peste 213 metri decât în New York.

11. Burj Al Arab – hotelul construit pe o insulă artificială

Burj Al Arab este una dintre cele mai cunoscute clădiri din Dubai. Ea este a opta cea mai înaltă clădire din Dubai, iar lucrările sale de construcţie au fost finalizate în anul 1999.

Hotelul a fost proiectat în aşa fel încât să pară că este catargul unei corăbii şi se desfăşoară pe 60 de etaje. Andre Agassi şi Roger Federer au jucat tenis, în trecut, pe heliportul hotelului.

12. Cele trei insule în formă de palmier de pe coasta Dubaiului

Trei insule în formă de palmier de vor construi pe coasta Dubaiului. Prima şi cea mai mică dintre cele trei insule este Palm Jumeirah. A doua este Pal Jebel Alio. Aceasta din urmă se află, în momentul de faţă, în ultimile stadii ale construcţiei. Aici vor fi construite parcuri tematice cum ar fi Bursch Gardens, Discovery Cove şi Sea World.

Construcţia celei de-a treia insule artificiale, Palm Deira, a fost stagnată din momentul în care preţurile imobiliare au scăzut în Dubai în timpul crizei globale a creditelor.

13. Cunoscutul circuit Yas Marina se află în apropiere, în Abu Dhabi

La mai puţin de două ore distanţă se află circuitul Yas Marina unde se va organiza, în luna noiembrie a anului acesta, cursa de Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix.

Circuitul a fost finalizat în anul 2009 şi poate găzdui circa 50.000 de spectatori. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 1,3 miliarde de dolari.

14. Cel mai mare parc tematic de interior din lume, Ferrari World, se află la doar câţiva paşi de circuitul Yas Marina

Parcul conţine peste 20 de atracţii Ferarri.

Unul dintre montagne-russe-uri, Formula Rossa, este cel mai rapid din lume, ajungând la viteze de aproape 150 de metri pe oră.

15. Dubaiul este locul ideal pentru a deţine un automobil

Pe străzile din Dubai poţi vedea foarte multe maşini luxoase care pot fi cumpărate cu sume similare celor din Statele Unite ale Americii.

Marea diferenţă dintre SUA şi Dubai este însă aceea că preţul combustibilului este de doar 2 dolari pe aproape 3 litri în statul arab.

      Articole recomandate