Gala Premiilor Gopo: filmul regizorului Igor Cobîleanski, „La limita de jos a cerului”, premiat

lim1

„La limita de jos a cerului” este filmul care nu încetează să fie apreciat în cadrul diferitor concursuri internaționale. Regizat de Igor Cobîleanski, filmul care spune istoria unui tânăr prins în mrejele unei vieți ciudate a cucerit mai multe juriuri, dar și publicul.  

Și de această dată, filmul a obținut 2 statuete la Gala Premiilor Gopo de la București. „La limita de jos a cerului” a fost premiat la categoriile ,,Cel mai bun film de debut” și la ,,Cea mai bună imagine”, care i-a revenit lui Oleg Mutu. Ce-a de-a opta ediție a premiilor Gopo i-au adus filmului și cele mai multe nominalizări, tocmai 13.

Marele câştigător al Galei a fost  filmul „Poziţia Copilului” în regia lui Călin Peter Netzer, producția românească laureată cu Ursul de Aur la festivalul de la Berlin, care a luat mai multe premii importante: cea mai bună peliculă, cea mai bună regie, cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet.

„La limita de jos a cerului” este o coproducție moldo-română care îi are ca regizor pe Igor Cobîleanschi, scenariști Igor Cobîleanschi şi Corneliu Porumboiu, producător Alexandru Teodorescu, iar ca actori pe Sergiu Voloc, Igor Babiac, Igor Caras-Romanov, Victor Drumi și Angela Ciobanu.

      Articole recomandate