Fotografia care poate anunţa schimbarea în Coreea de Nord: „E de-a dreptul reformator”

Soţia liderului nord-coreean Kim Jong Un, Ri Sol Ju, a apărut îmbrăcată în sacou şi pantaloni negri, în timpul unei vizite alături de soţul ei, la o fabrică de ţiglă din Phenian, scrie Telegraph.

Publicaţia britanică notează că acesta este un gest „de-a dreptul reformator” în domeniul vestimentar în Coreea de Nord, unde de decenii femeile sunt obligate să poarte fuste lungi, în nuanţe închise. Cu numai o lună în urmă, soţia lui Kim Jong-Un a apărut cu o geantă Dior, mai scrie sursa.

De când a fost prezentată oficial ca soţie a noului lider de la Phenian, Ri Sol Ju, fost star pop, a apărut în mai multe ţinute considerate „îndrăzneţe”, catalogate drept „apogeul modei” în Coreea de Nord, scrie Telegraph.

De altfel, de când a venit la putere, Kim Jong Un a liberalizat într-o oarecare măsură Coreea de Nord, notează publicaţia. Astfel, la începutul lunii august, el a anulat o lege din anii 1990, care interzicea utilizarea bicicletei de către femei în oraşe, pe motiv că o femeie în fustă pe bicicletă este împotriva moralei comuniste. De asemenea, tânărul conducător de la Phenian a permis femeilor să poarte blugi şi pantofi cu toc înalt.

      Articole recomandate