Foto: Cât valorează organele umane pe piaţa neagră!

În societatea de azi, până şi trupul uman a devenit un produs vandabil. Aceasta potrivit statisticilor şocante despre traficul de organe şi preţuri concrete de pe piaţa neagră, prezentate de către site-ul Medicaltranscription.net.

In ultimii ani, numărul de tranzacţii ilegale de organe s-a inmulţit semnificativ în SUA, India şi China, arată statisticile. În vreme ce, în fiecare zi, 18 persoane mor în aşteptarea unui transplant, cei cu dare de mână pot achizişiona orice organ uman, de la inimă până la rinichi şi chiar globi oculari, de pe piaţa neagră. O nouă tactică a traficanţilor de organe este să recolteze părţi din trupurile persoanelor decedate şi să le ofere pe bani grei pacienţilor disperaţi.

De la oase până la fiecare centimetru de piele, totul este de vânzare. E nevoie de un singur angajat corupt la o companie de pompe funebre pentru a permite dealerilor să sustragă organele din trupurile celor decedaţi. După operaţia efectuată în grabă, cadavrele sunt cusute la loc, incinerate sau pur şi simplu „făcute pierdute”. Peste 1.700 de familii americane au raportat în ultimii 25 de ani dispariţia trupurilor neinsufleţite ale celor dragi. În cazul incinerarilor, doar o mică parte din cenuşa returnată rudelor chiar aparţine celui decedat. Un alt fenomen terifiant este creşterea numărului de „ferme de sânge”. Persoanele sunt răpite şi tinute ostatice, fiind „secatuite” periodic de sânge pentru transfuzii. Anual, negustorii de organe din SUA obţin un profit estimat la peste şase milioane de dolari din aceste afaceri macabre.

      Articole recomandate