Ford Focus-193 km/h vs un perete de beton

Desi testele EuroNCAP sunt realizate la viteze de 65 km/h, cei de la Fifth Gear au decis sa testeze cum se comporta un Ford Focus la un impact frontal cu un perete de beton, la viteza de 193 de km/h.

In cel mai rapid crash test realizat vreodata, cei de la emisiunea tv, Fifth Gear au decis sa testeze rezistenta unui Ford Focus la un impact frontal cu un perete de beton, la 120 de mile/h (adica 193 km/h).

In mod normal, rating-ul de siguranta a unei masini este data de expertii EuroNCAP in urma testelor efectuate la viteze de 40 de mile/h (adica 65 km/h ).

Cei de la Fifth Gear au decis sa testeze la aceasta viteza deoarece marea majoritate a vehiculelor actuale sunt perfect capabile sa atinga acele viteze, ba chiar exista soferi care depasesc cu mult aceasta limita.

Tehnicienii care au montat mecanismul de tractare al masinii au fost nevoiti sa foloseasca un troliu cu o putere de tractiune de 16 ori mai mare decat a unui Bugatti Veyron.

In urma impactului, masina a incetinit de la 193 km/h la 0, in numai 60 de milisecunde, aplicand asupra manechinelor din inauntru forte gravitationale de pana la 400G.

Fifth Gear a descris rezultatele testului ca fiind socante si capabile sa te trezeasca la realitate.

In caz ca va ganditi ca sunt reduse sansele unei masini care ruleaza cu aproximativ 200 km/h, sa intre intr-un zid de beton, atunci ganditi-va la varianta impactului intre 2 masini care circula cu 100 de km/h fiecare si care ar fi urmarile acestuia.

      Articole recomandate