Flash-mob în Bucureşti pentru românii pierduţi din Basarabia (Video)

Bucureştenii îndoliaţi au căzut la pământ pentru a reaminti tuturor românilor de ziua ocupaţiei sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei şi Tinutului Herţa.

Potrivit infoprut.ro, flash-mob-ul organizat de Platforma Civică Acţiunea 2012 şi care a avut loc în dată de 28 iunie, de la ora 18:03 la 18:10 în Piaţa Revoluţiei, sub genericul ,,Blitz peste timp”, a început cu un moment de reculegere şi a beneficiat de acompaniament sonor, prin interpretarea unei piese funerare de către un student la Conservator.

,,Pe 28 iunie, profitând de izolarea în care se afla România, Rusia a trecut Nistrul şi a ocupat partea de Est a României. Ne aflăm astăzi aici pentru că poporul român niciodată nu a acceptat acest rapt, care, din punctul nostru de vedere, este invalid”, a declarat în acest context Marius Lulea, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012, organizatoarea evenimentului.
După încheierea evenimentului, toţi cei prezenţi s-au răspândit spre 20 de staţii de metrou, unde au strâns semnături în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă”.

Ziua de 28 iunie a fost marcată şi la Chişinău, unde unioniştii au organizat marşuri, mitinguri de comemorare şi manifestaţii culturale.

      Articole recomandate