Filme în română și fără publicitatea în cinematografe

”Pe lângă prevederile acestea care se referă la interzicerea publicității în cinematografe, mai avem o restanță. Știți despre ce e vorba? Da, despre oferirea posibilității de a viziona și filme în limba română”, i-a amintit azi  premierul Vlad Filat ministrului Culturii, Boris Focșa.

Acesta a menționat că modificările la lege, la cere se referă Filat, sunt aproape gata.”Dacă este așa atunci așteptăm cât de curând posibil să le vedem”, a cerut prim-ministrul.

Vă amintim că problema sonorizării în română a filmelor rulate în cinematografe a fost pusă în societate încă acum  trei ani.Atunci, ministrul Focșa a promis să elaboreze un proiect de lege care să oblige cinematografele să difuzeze filme în limba de stat.

Până acum însă nu s-a făcut nimic, iar cinematografele din republică se limitează la subtitrarea în română a filmelor.

Tot azi a fost aprobata  o hotarare de Guvern in ce tine interzicerea publicitatii in cinematografe. Potrivit acesteia, publicitatea va fi interzisa atat inainte, cat si dupa difuzarea filmului. Pentru nerespectarea acestei legi, amenda va constitui de la 1000, pana la 6000 de lei.

Proiectul de lege vine la initiativa unui grup din patru deputati: Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Vadim Cojocaru si Gheorghe Brega si a fost prezentat in sedinta Guvernului, de catre Ministrul Culturii Boris Focsa.

Seful executivului Vlad Filat a mentionat ca ar mai fi unele probleme la capitolul cinematografe, iar una dintre ele este nedifuzarea filmelor in limba de stat.

Decizia urmeaza sa fie supusa votului in Parlament.

      Articole recomandate