Filme 2013: Cele mai aşteptate filme noi ale anului curent

Anul 2012 a fost unul plin de surprize în cinematografia mondială, au fost filme care au depăşit 1 miliard de dolari din incasări. 2013 nu se lasă mai prejos şi vine cu pelicule grele, care promit să facă ravagii în box-office.

Iată recomandările de filme noi din acest an. Acestea sunt filmele despre care se cunosc detalii în momentul de faţă:

 

1. Iron Man 3

Iron-Man-3-iron-man-32378883-1063-1375A treia parte a filmului inspirat din benzile desenate Marvel îl readuce pe Robert Downey Jr. în rolul ingeniosului inginer şi playboy Tony Stark.

Eroul îşi găseşte întreaga sa lume distrusă şi astfel porneşte într-o călătorie riscantă, cu scopul de a se răzbuna pe cel responsabil de acest lucru.Spre dezamăgirea fanilor, Samuel L. Jackson a anunţat că nu va apărea în acest film, în rolul lui Nick Fury, deşi personajul a fost prezent la sfârşitul celei de-a doua părţi a seriei.

 

 2. The Great Gatsby

the-great-gatsby-pstr07Filmul este o adaptare a romanului omonim scris de F. Scott Fitzgerald. Nick Carraway (Tobey Maguire) se mută în Long Island, unde este atras de lumea plină de lux a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo di Caprio). Curând, acesta descoperă că viaţa somptuoasă a lui Jay Gatsby nu este însă lipsită de tragedie.
Deşi catalogat ca dramă, filmul va fi lansat şi în versiunea 3D

Timpul in Chisinau pentru 10 zile. Vezi cum va fi vremea maine in Moldova.
Meteo in Chisinau Moldova

 

3. The Hangover 3

the hangoverBradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis şi Justin Bartha revin în rolurile celor patru prieteni petrecăreţi, mereu în bucluc. Aceasta pare a fi ultima parte din seria de comedii care a făcut ravagii în box-office şi speră să repete succesul părţii precedente, care a devenit cea mai profitabilă comedie din istorie, cu încasări de aproximativ 580 de milioane de dolari.

Ghinioniştii Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) şi Alan (Zach Galifianakis) au din nou probleme. Finalul trilogiei nu mai păstrează „reţeta” primelor două părţi, cei trei eroi ţinându-se departe de nunţi şi dezlănţuite petreceri ale burlacilor. Ei vor ajunge în Mexic, iar printre aventurile lor se numără şi scoaterea lui Alan dintr-un ospiciu

4. Man of Steel

Superman-Man-of-Steel-2013-Movie-PosterDeşi titlul nu dă de înţeles acest lucru, filmul spune povestea legendarului erou Superman, din momentul în care a fost adus pe Pământ de pe planeta Krypton, până a ajuns supereroul deghizat în jurnalist. Henry Cavill este cel care dă viaţă personajului, în timp ce Amy Adams este Lois Lane, partenera sa.

 

5. World War Z

World_War_Z_Blurppy_2_1_22_13Brad Pitt este producătorul şi protagonistul acestui film despre un angajat ONU (Gerry Lane) care încearcă să salveze lumea de o invazie de zombi. Pelicula este o adaptare a romanului scris de Max Brooks, „World War Z: An Oral History of the Zombie War”. Iniţial, filmul a fost programat pentru a fi lansat în mai 2012, însă studiourile de producţie au mai cerut şapte săptămâni de filmări, astfel că lansarea a fost mutată pentru vara acestui an.

 

6. Despicable Me 2

Despicable-Me-2-Minion-HD-Wallpaper_Vvallpaper.NetDupă succesul înregistrat în anul 2010 cu „Despicable Me”, producătorii vor să repete isprava cu a doua parte a aventurilor simpaticului rău-făcător Gru, celor trei fete adoptate şi armatei sale de creaturi miniaturale. Un nume greu de pe lista de distribuţie este Al Pacino, aflat la primul său rol într-un film de animaţie.

 

7. The Wolverine

hugh-jackman-ripped-up-for-wolverine-hot-sexy-images latest malayalam short film movie the final vacation by shine almighty transformers 4 spiderman 2013 hobbitHugh Jackman revine pentru a şaptea oară în pielea eroului mutant cu gheare retractabile, însă de această dată fără a avea legătură cu restul mutanţilor X-Men. Acţiunea filmului se petrece în Japonia, unde Logan/Wolverine, alături de un războinic samurai, se angajează într-o luptă cu un personaj misterios din trecutul său.

 

8. 300: Battle of Artemisia

300 battle of artemisia sullivan stapleton rodrigo santoro hollywood spy

De această dată, bătălia epică se va da între Xerxes, regele persanilor, pe care fanii îl cunosc deja din precedentul film şi Temistocle, conducătorul armatei ateniene. Acţiunea filmului are loc cu puţin înaintea celei din 300: Eroii de la Termopile şi urmăreşte ascensiunea lui Xerxes în fruntea Imperiului Persan

 

9. Red 2

red-2-posterNume mari îşi fac apariţia în continuarea succesului din 2010. Lui Bruce Willis, Hellen Mirren, John Malkovich şi Mary-Louise Parker, prezenţi şi în prima parte, li se alătură Anthony Hopkins şi Catherine Zeta-Johnes, în pelicula care îşi va face apariţia în cinemtografele din România la începutul acestei toamne. Prima imagine din film a fost deja lansată şi înfăţişează un Bruce Willis cu adevărat „greu de pensionat”.

 

10. Thor: The Dark World

Thor-The-Dark-World

Zeul Tunetului (Chris Hemsworth) se confruntă acum cu un inamic, Malekith (Cristopher Eccleston) care vrea să distrugă atât cele Nouă Regate din Asgard, cât şi Pământul, unde locuieşte jumătatea sa, Jane Foster (Natalie Portman). Tom Hiddleston, în rolul lui Loki şi Anthony Hopkins, ca Odin, revin şi ei în cel de-al doilea film al seriei.

 

11. The Hunger Games: Catching Fire

Catching-Fire-poster-the-hunger-games-movie-33000057-500-700

Continuarea filmului-fenomen lansat anul trecut, ecranizare a romanului omonim al scriitoarei Suzanne Collins, îi are ca protagonişti pe aceiaşi Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) şi Peeta Mellark (Josh Hutcherson). După ce au câştigat ultima ediţie a Jocurilor Foamei, cei doi trebuie să facă acum Turul Învingătorilor, prin toate cele 12 districte ale Panem-ului.

În acelaşi timp, Preşedintele Snow pune la punct o nouă ediţie a sângerosului joc, pentru a reasigura ordinea în Panem, după ce o serie de revolte izbucneşte în districtele acestuia.

 

12. The Hobbit: The Desolation of Smaug

the_hobbit__desolation_of_smaug_poster_banner_by_umbridge1986-d5f8rey

A doua parte a trilogiei produse de Peter Jackson continuă aventurile lui Bilbo Baggins, vrăjitorului Gandalf şi piticilor care îi însoţesc. De data aceasta, ei trebuie să înfrunte dragonul Smaug, păzitorul comorii pe care aceştia o caută. Deşi a fost lansată la jumătatea lunii decembrie, prima parte a trilogiei şi-a făcut rapid intrarea în Top 10 al filmelor cu celei mai mari încasări din anul 2012, motiv pentru care este de crezut că şi cea de-a doua parte se va bucura de acelaşi success.

 

13. Gravity

NAYC_Gravity_PPT_Graphic

O dramă SF care îi care ca protagonişti pe Sandra Bullock şi George Clooney, în rolurile a doi astronauţi care se chinuie să ajungă înapoi pe Terra, după un accident în urma căruia staţia lor spaţială este distrusă şi rămân plutind în spaţiu.

 

14. Fast & Furious 6 

Fast_Furious_6_1359974686_2013După ce Dom și Brian au dat lovitura din Rio şi au distrus regele imperiului drogurilor din Rio, au adus 100 de milioane de dolari echipajului, iar aceştia s-au împrăștiat prin toată lumea. Din păcate nu se mai pot întoarce acasă și vor trăi pentru totdeauna fugind din calea legii, astfel că vieţile lor sunt nesatisfăcătoare.

Între timp, Hobbs a dat de urma unei organizații de mercenari extrem de duri și de bine pregătiți. Această reţea se întinde pe teritoriul a 12 țări. Conducătorul acestei reţele e Owen Shaw care are ca ajutor pe nimeni alta decât Letty, fosta iubită a lui lui Dom, pe care acesta o credea moartă.

Singura cale de a distruge organizația este de a le aduce în față rivali pe măsura lor, care să le depășească talentele. Așa că Hobbs îl roagă pe Dom să își reunească echipa în Londra. Răsplata va fi anularea pedepselor pentru întreaga echipă și posibilitatea de se întoarce acasă și de a-și reîntregi familiile.

 

15. Pain and Gain

Pain and gainDaniel (Mark Wahlberg) are o mulţime de muşchi pe el şi lucrează la sala de fitness Sun Gym. Plictisit de probleme financiare, culturistul pune la cale un plan: să-l răpească pe Victor (Tony Shalhoub) şi să ceară răscumpărare. Ajutat de colegul său Adrian (Antohny Mackie) şi de fostul puşcăriaş Paul (Dwayne Johnson), Daniel purcede la treabă, doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar pe urmele lor va ajunge detectivul Ed (Ed Harris).

Cam astea au fost recomandările noastre din acest an. Fără îndoială, mai sunt şi altele poate chiar mai interesante dar ale căror scenarii sunt încă bine tăinuite. Dacă aveţi sugestii, nu ezitaţi să ni le împărtăşiţi în rubrica de comentarii.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vezi și: 

Top 10 filme de groaza pe care trebuie sa le vezi – cele mai tari filme horror

Top 25 filme de acțiune pe care trebuie să le vezi

Top 10 filme de comedie pe care trebuie să le vezi

      Articole recomandate