Film românesc de Oscar European: „Superman, Spiderman sau Batman”, cel mai bun scurtmetraj! (Video)

Un alt film a românesc a făcut furori peste hotare. „Superman, Spiderman sau Batman” a câştigat premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la gala Premiilor Academiei Europene de Film. Tudor Giurgiu a regizat povestea emoţionantă a unui băieţel de cinci ani care încearcă să-şi salveze mama, bolnavă de inimă.

Copilul e din Cluj, îl cheamă Aaron Şerban şi avea, la vremea filmului, 3 ani şi jumătate. Acum se aproapie de 5, cred. L-am ales pentru candoarea sa, deşi vârsta a făcut filmările dificile, pentru că noi nu l-am putut convinge să facă ce vroiam noi„, a explicat regizorul Tudor Giurgiu, pentru Realitatea TV.

Cred că e un film emoţionant, care te marchează„, a mai explicat regizorul unele dintre motivele pentru care „Superman, Spiderman sau Batman” a plăcut atât de mult criticilor şi spectatorilor.

Dureaza doar 10 minute, dar valoareaza cat ore intreg din telenovelele inventate tot de romani..” spune un utilizator pe YouTube.

Nu am vazut ceva asa de bun in multa vreme… Filmul care poveste despre sensul in viata...” suna un alt comentariu.

Peste 600 de pelicule au intrat în competiţie, iar regizorul a acuzat, în discursul său, statul pentru că nu alocă destule fonduri pentru cinematografia românească şi performanţele sale.

      Articole recomandate