Festivalul gay a început cu scandal. Federaţia Voievod şi Episcopul Marchel cheamă creştinii să apere valorile tradiţionale

gay

Organizaţia Genderdoc-M a dat astăzi startul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului „Curcubeul peste Nistru“, eveniment organizat pentru a ajuta pesoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), care nu au curajul să îşi dezvăluie identitatea.

Potrivit colegilor de la adevarul.ro, pe parcursul evenimentului vor fi organizate mai multe activităţi cum ar fi expoziţie de fotografie „Propria cameră“, dezbatere publică „Rădăcinile homofobiei în societatea noastră cea tolerantă“, depunere de flori şi a unei ghirlande comemorative la Monumentul Victimelor Represiunilor, etapa finală a concursului „Mister Făt-Frumos – 2013“, spectacolul „Dragă Moldova, putem să ne pupăm puţin de tot?“.

Festivalul se va încheia duminică cu marşul „LGBT pentru valorile tradiţionale”, care se va desfăşura în centrul Capitalei. Organizatorii nu au dorit însă să spună care va fi traseul, din motive de securitate. „Sperăm ca marşul să decurgă fără incidente. Nu dorim să se repete istoria din 2008.Vrem doar să aducem un mesaj că persoanele LGBT au aceleaşi valori pe care le împărtăşeşte majoritatea societăţii: dragostea, respectul, familia, părinţii, copii. În Europa acest eveniment este o sărbătoare cu muzică şi dansuri. Nu intenţionăm să facem un carnavali”, a declarat Anastasia Danilova, directorul executiv Genderdoc M, care a menţionat că anul acesta festivalul va dura şase zile, nu trei.

Dictatura homosexualilor a început în 2009“ Episcopul de Făleşti şi Bălţi, Marchel lansat îndemnul de a apăra duminică valorile creştine. „Am răspuns apelului lansat de Federaţia Voievod. Nu este un îndemn la răzbunare, vrem să fie acţiuni paşnice. Dar într-o ţară în care 98 % din moldoveni s-au declarat creştini, nu trebuie să le permitem să ne ispitească copiii. De fapt ei vor purta toată răspunderea pentru ce se va întâmpla“, a opinat Marchel.

Faţa bisericească este de părere că aceste acţiuni atrag mânia lui Dumnezeu. „În 2009 a început dictatura homosexuală în Republica Moldova şi numai stiihii se abat asupra noastră. Sunt roade nedorite, ca urmare a votării Legii nediscriminare şi a patru ani de haos din Republica Moldova. Trăim sub biciul dictaturii europene. Nu-mi trebuie o astfel de Europă, nu vreau să-mi pângăresc sufletul. Binecuvintez şi încurajez preoţii să nu rămână indiferenţi“, a mai comunicat Episcopul.

      Articole recomandate