Festivalul „Cronograf” şi-a ales peliculele. Vezi care sunt peliculele alese pentru ediția din acest an

cinema

Festivalul Internaţional de Film Documentar „Cronograf” şi-a încheiat preselecţia pentru cea de-a XI-a ediţie care va avea loc între 30 mai şi 3 iunie la cinematograful „Odeon”.

Din cele 250 de documentare înscrise din peste 50 de ţări ale lumii, juriul a selectat pelicule pentru trei secţiuni. Atfel, pentru Secţiunea Principală în concurs vor participa 18 documentare din 18 ţări, cum ar fi India, Olanda, Cehia, Azerbaijan, China, Chile, Spania ş.a.

În secţiunea cadRO, dedicată românilor şi comunităţilor româneşti din întreaga lume, au fost selectate 12 filme din cinci ţări, iar în secţiunea Producţii locale au intrat nouă pelicule semnate de studiouri şi producători independenţi.

Ţara noastră se va prezenta în două secţiuni cu câte un film. „La marginea pădurii” de Ion Donică va figura pe lista secţiunii principale, iar la cadRO a intrat în concurs documentarul „Masacrul inocenţilor” de Victor Bucătaru.

Surpriza festivalului va fi proiecţia „Cu ochii pe Moldova” în cadrul căreia publicul va putea viziona pelicule despre ţara noastră văzută cu ochii regizorilor din străinătate.

      Articole recomandate