Ferma de lipitori din Rusia, care a uimit o lume întreagă și l-a vindecat pe Stalin

 lipitori-tratament

O fermă din Rusia crește și pune la dispoziție una dintre cele mai vechi remedii de tratare a bolilor, cea cu lipitori.

Într-una din suburbiile Moscovei există Centru Internațional de medicină pentru lipitori, unde sunt crescute cu multă dragoste aceste creaturi alunecoase. Elena Titova scutură borcanul, iar în noroiul de la fundul borcanului se plimba zeci de lipitori. Când una dintre lipitori cade în jos, Titova își vâră mâna în interior și o scoate, aceea este una dintre „sugătoarele de sânge”, care a decedat. Femeia nu se teme când unele dintre lipitoarile vii încearcă să se prindă de mâna ei, dimpotrivă aceasta îi place. Titova lucrat la Centrul Internațional de lipitoare medicamentos 28 de ani. Postul de muncă este numit „șef al Laboratorului de Control al Calității”, dar după spusele femeii, de fapt, aceasta este un fel de dădacă pentru lipitori. „Lipitorile sunt crescute numai de femei pentru că după ele trebuie să ai grija cu dragoste și răbdare, iar acest lucru necesita un instinct matern. Oamenii nu sunt capabili de acest lucru”, spune Elena Titova.

Anual vând câte trei milioane de lipitori

Centrul  este situat într-un sat liniștit și gri, furnizează la alte clinici medicale în Rusia și în țările vecine până la 3 milioane de lipitori pe an. Aceasta casă de lipitori într-o zona industrială amplasată la aproximativ 20 de mile în sud-estul Moscovei, este unul dintre cele mai mari și mai vechi din lume. Pentru mulți din Occident, aceste creaturi pot provoca dezgust, dar în Rusia, terapia cu lipitori este o practică veche este încă larg răspândită. Zeci de mii de pacienți sunt tratați Hirudo medicinalis și saliva lor anticoagulantă – de la infertilitate la hipertensiune arteriala. Din cauza costurilor ridicate de mai multe forme moderne de tratament și din cauza temerilor justificate înghiți pastile false, mulți ruși și mulți medici ruși – prefera să creadă în viermi maro închiși. În vârstă de 52 de ani, Titova a declarat că alte companii rusești și europene colecta lipitori sălbatice și le cresc în are liber. Nu este și metoda ei.

Toată producția noastră se crește pe parcursul întregului an și cel mai important, totul are loc interior. Avem totul : o secțiune de împerechere, secțiune de reproducerea gogoșilor, în care mamele-lipitori produce urmași„, spune femeia.

Dictatorul Stalin a fost tratat de lipitori

Ea spune că centrul ei a furnizat o dată lipitori dictatorul Iosif Stalin, care a fost tratat pentru dureri de cap și depresie. „Vă puteți imagina oroarea trăită de medici, punând lipitori acestui nebun. Orice durere, orice inconvenient i-ar fi putut costat viața. Din fericire, după un tratament reușit al lui Stalin, pepiniera noastră a rezistat”, își amintește crescătoarea de lipitori. Mică de statură, Titova disprețuiește tehnologiile moderne de reproducere a lipitori, care necesită acvarii mari și senzori de calculator, susținând că acestea nu permit detectarea lipitorilor care au murit.

Pacienții sunt oamenii cu bani

În vârstă de 55 de ani, Yuri Kuranov, om de afaceri de succes la Moscova, în ultimii șapte ani se tratează periodic cu lipitori de la probleme de tractul urinar. Acesta s-a așezat comod pe o canapea în clinica privată în sud – vestul Moscovei . A închis ochii și pe buzele sale se vede un zâmbet. El pare că nu observă creaturile alunecoase care stau pe abdomenul său.

E ca o mușcătură de țânțar, asta până cele opt lipitori își facă treaba . Am înțeles că aceasta este de fapt un efect psihologic, dar imediat încep să simt ca și cum venele și arterele mele infuzat noua forța de viață„, spune Kuranov.

În Statele Unite lipitori sunt foarte rar folosite, deși ele sunt considerate unitate medicală aprobată oficial. Unii chirurgi plastici și chirurgi ortopezi recunosc că acesta este un lucru extrem de util și din când în când le utilizează pentru sprijinul circulator după implantare a degetelor, mâinilor și scalp. „Dacă situația este una de criză, și nu putem reface vasele de sânge structurale, facem apel la ajutorul prietenilor noștri lipitori”, explica Dr. L. Scott Levin ( Dr. L. Scott Levin ), șef al departamentului de intervenții chirurgicale ortopedice de la Institutul Medical „ Perelma” de la Universitatea din Pennsylvania.

O lipitoare este vândută cu 1.5 dolari

Ferma vinde o lipitoare cu 1.5 dolari. În funcție de boala pacientului, se utilizează de la 1 la 10 zece lipitori. Lungime lipitorilor variază de la 1-2 centimetri. Lipitorile eclozează în cutii speciale umplute cu turbă și sol umed în care lipitori mamă sunt îngropate în natură. Puișorii sunt plasate în bănci, aproximativ o mie încap container. Aceste bănci acoperă cinci secții de la fermă. Odată cu creșterea lor, lipitoriile sunt sortate după mărime. După un an, acestea sunt gata de vânzare.

Titova și aproximativ  cei 30 de angajați inspectează băncile cu lipitori de mai multe ori pe zi. De apă în cuști de sticlă, dintre care multe au fost cu murături sau sos de roșii, li se schimbă și li se filtrează apa de cel puțin două ori pe săptămână. Cea mai mare parte a lucrărilor la fermă  se limitează la alimentare. Lipitorile iau  masa la prânz la fiecare trei sau patru săptămâni. Ele sunt alimentate cu sângele de abatoare de bovine suburbane. În această săptămână pepinieră utilizează 300 galoane de sânge de la mai mult de 100 de vaci sacrificate. Acest sânge este mereu proaspăt , uneori, încă cald.

Ferma este situată în același loc din 1937. Inițial, acesta a fost un depozit de exemplare capturate în sălbăticie. Potrivit Titovei, pepinieră colectează încă lipitori sălbatice și le trece prin lor de a preveni endogamie, făcând lipitori mai puțin active.

În perioada post-comunistă, care a urmat după colapsul din 1991 al Uniunii Sovietice, a devenit mult mai dificil să se înmulțească lipitorile. Multe farmacii au încetat să le comande, așa cum comerțul lor a fost mai puțin favorabilă decât pastilele. Unele clinici private continuă să practice hirudoterapia, dar spitale importante nu mai folosi aceste creaturi chiar și dacă au un efect terapeutic.

Un articol pregătit de comunitatea-fermierilor din Republica Moldova: fermierul.md

      Articole recomandate