Fenomen supranatural în comuna buzoiană din România. Le fierbe apa din fântână la propriu

Minune în comuna buzoiană Ziduri. Un sătean s-a trezit cu un adevărat gheizer într-o fântână veche de peste 50 de ani. Apa care de obicei nu depăşea 10 grade Celsius a depăşit 40 de grade în numai câteva zile , scrie libertatea.ro.

Fenomenul greu de explicat chiar şi pentru specialişti a făcut ca zona să devină centrul de atracţie. Moş Burlacu Mihaiu are 75 de ani şi spune că niciodată nu şi-ar fi putut imagina că apa din fântâna din curta casei ar putea deveni imposibil de băut din cauza temperaturii ridicate.Omul este supărat acum că singura sursă a lui de apă nu mai poate fi folosită.

Cei de la Apele Române ne-au interzis să bem s-au să o folosim la spălat, nu ştiu ce să credem e un fenomen neobişnuit”, a spus Mihaiu Burlacu.

Un băiat care îl ajută pe bătrân în gospodărie a fost prima persoană care a fost pe punctul să se opărească cu apa scoasă din fântână. ”Am descoperit când am venit să le scot apă şi să le tai lemne, pur şi simplu m-a fript la mâini, am încercat să beau m-a fript la buze, e bună de spălat pe picioare, putem să facem şi baie”, spune râzând Victoraş Bălan.

Am recoltat probe, se fac analize, n-a mai fost niciun caz până acum la buzău, a mai fost unu acum câţiva ani la Voineasa, nu ştie cauza. Dacă acest fenomen va continua, localnicii au declarat că sunt hotărâţi să capteze izvorul subteran ca să exploateze turistic zona prin amenajarea de băi termale”, a declarat Mariana Lăcătuş purtător de cuvânt Direcţia Apele Române Buzău–Ialomiţa.

      Articole recomandate